Rīgas pašvaldība plāno paaugstināt konkurētspēju ES struktūrfondu apgūšanā

Rīgas dome šonedēļ ir sākusi īstenot Eiropas Sociālā fonda projektu "Rīgas domes kapacitātes paaugstināšana Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu jautājumos" ar mērķi paaugstināt Rīgas pašvaldības konkurētspēju ES struktūrfondu apgūšanā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā.

Projekts sākts, noslēdzot vienošanos ar Sabiedrības integrācijas fondu. Projekta mērķis ir nodrošināt Rīgas domes darbinieku zināšanu kapacitātes paaugstināšanu ES struktūrfondu līdzfinansētu projektu izstrādes un ieviešanas procesā.

Projekta laikā plānots apmācīt līdz 120 Rīgas domes darbinieku par ES projektu izstrādes un ieviešanas jautājumiem, sākot no projektu pieteikumu un to pavaddokumentu sagatavošanas līdz atskaišu izstrādes projekta ieviešanas un to noslēgšanās posmos. Apmācību rezultātā iegūtās zināšanas nodrošinās augstākas kvalitātes principu ieviešanu ES struktūrfondu projektu Rīgas domes kompetences nozarēs sagatavošanā un vadīšanā.

Projekta kopējās izmaksas ir 19 109 lati, ko 100% apmērā finansē ES ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Projektu administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu. Projekts tiks īstenots līdz 2011.gada 6.maijam.

Svarīgākais