Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Vēlēšanas tuvojas: Ušakovs aicina bijušos GKR politiķus iekļaut "Saskaņas" sarakstā

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Ilggadējais Rīgas domes priekšsēdētājs, pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S) rosinās no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) aizgājušos politiķus iekļaut politiskā spēka "Saskaņa" pašvaldības ārkārtas vēlēšanu sarakstā.

Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka trešdien, 26.februārī, viņš "Saskaņas" valdei prezentēs sagatavoto vēlēšanu saraksta melnrakstu. Tajā tiks iekļauti arī pieci no sešiem no GKR aizgājušajiem politiķiem - Eiženiju Aldermani, Irinu Vinniku, Igoru Solomatinu, Andreju Kameņecki un Vjačeslavu Stepaņenko.

Politiķis atgādināja, ka ar minētajiem politiķiem viņš ir ilgstoši strādājis vienā komandā Rīgas domes koalīcijā, kā arī no viena saraksta startējis pašvaldības vēlēšanās.

Viņaprāt, minētie politiķi ir pierādījuši sevi darbā, tostarp strādājot vienā blokā ar "Saskaņas" deputātiem.

Arī "Saskaņas" līderis Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA atzina, ka viņš būtu gatavs politiskajā spēkā pieņemt no GKR izstājušos politiķus.

GKR un "Saskaņa" ir ilggadēji partneri Rīgas domē, vairākos sasaukumos veidojot domes koalīciju.

Kā ziņots, no GKR izstājušies seši politiskā spēka valdes locekļi, tajā skaitā pieci Rīgas domes deputāti.

Kā paziņojumā medijiem norādīja Stepaņenko, šāds lēmums pieņemts, protestējot pret Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) patvaļu un politiskās uzvedības stilu.