Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Bijušais vicemērs Kleins Rīgas domes vēlēšanās varētu nestartēt

© Lauris Vīksne/F64 Photo Agency

Bijušais Rīgas domes vicemērs Druvis Kleins no deputātu bloka "Rīgai" vēl nav pieņēmis lēmumu par startu ārkārtas vēlēšanās, taču patlaban vairāk sliecas tajās nepiedalīties, atzina politiķis.

Taujāts par gaidāmajām vēlēšanām Kleins sacīja, ka viņam ir grūti iedomāties, ar ko līdzšinējās opozīcijas partijas varētu pārsteigt vēlētājus, ja vismaz pēdējo pusgadu viņiem jau bija iespēja pildīt visus dotos solījumus.

"Viņi visu laiku izdomāja atrunas un tagad grib kaut ko restartēt, bet man grūti iedomāties - kas tad mainīsies un, ko darīs opozīcija, ja pēc tam ievēlēto partiju sadalījums būs tāds pats, kā tagad - taisīs vēl vienas ārkārtas vēlēšanas," taujāja Kleins

Runājot par savu startu, deputāts atzina, ka vēl nav izlēmis - vai vispār grib turpināt darbu Rīgas domē, taču patlaban vairāk sliecas uz to, ka vēlēšanās varētu nestartēt, jo neredz, ko jaunā partijā viņš varētu darīt labāk, nekā līdz šim.

"Ir zināma vilšanās par to, kā politika veidojās šajā sasaukumā," neslēpa deputāts.

Arī deputātu bloka "Rīgai" vadītājs Oskars Putniņš, kurš domē tika ievēlēts no "Latvijas attīstībai" saraksta, aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban ārkārtas vēlēšanas viņam "noliktas otrajā plānā" un viņš koncentrējas uz privātā biznesa lietām.

"Kad nāks tuvāk, tad arī lemšu - vai startēt un no kāda saraksta," pauda Putniņš.

Kleins ieņēma vicemēra amatu laikā, kad deputātu bloks "Rīgai" pāris mēnešus strādāja koalīcijā ar "Saskaņu" un "Gods kalpot Rīgai". Pēc tam, kad "Saskaņa" un bloks "Rīgai" pieprasīja domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) demisiju, Kleins ar atsevišķu GKR deputātu balsīm no amata tika gāzts.

Kleins domē tika ievēlēts no Jaunās konservatīvās partijas, bet aizvadītā gada maijā kopā ar deputātu Imantu Keišu par partijas iekšējo noteikumu pārkāpšanu tika no tās izslēgts.