Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

GKR piedāvājusi Sileniekam pievienoties tās sarakstam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vadītājs, galvaspilsētas mērs Oļegs Burovs piedāvājis Latvijas Zaļās partijas biedram Viesturam Sileniekam pievienoties viņa partijas sarakstam iespējamās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Minēto raidījumam apstiprinājis Silenieks, kurš gan uzsvēris, ka konkrētas vienošanās neesot. Tomēr, ja viņš kandidētu no GKR saraksta, Latvijas Zaļo partiju neatstātu, vēstīja raidījums.

Tāpat GKR esot uzrunājusi tās sarakstā startēt Rīgas Krievu teātra aktieri Jakovu Rafalsonu.

Kā vēstīts, ja Saeima pieņems likumu par Rīgas domes atlaišanu, tad vēlēšanas varētu notikt aprīļa pēdējā sestdienā.

Pēc koalīcijas priekšlikuma parlamenta vairākums ir nolēmis pārcelt lemšanu galīgajā lasījumā par Rīgas domes atlaišanas likumprojektu no 16.janvāra uz 13.februāra sēdi.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) iepriekš norādīja, ka koalīcija rosinās par likumprojektu lemt vēlāk, lai redzētu, kāda ir vēlētāju griba par parakstu vākšanai nodotajiem diviem likumprojektiem, kas paredz mainīt regulējumu pašvaldības ārkārtas vēlēšanu gadījumā. Cita starpā grozījumi paredzētu ārkārtas vēlēšanu gadījumā Rīgas domes ievēlēšanu uz vairāk nekā pieciem gadiem.

Minētā parakstu vākšana noslēgsies 14.februārī, un iepriekšējā dienā, iespējams, varētu būt iezīmējies parakstu vākšanas iznākums.