Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Burovs: "Saskaņas" lēmums - bezatbildība pret rīdziniekiem

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Partijas "Saskaņa" frakcijas lēmums neatbalstīt pašvaldības 2020.gada budžetu ir bezatbildīga un nožēlojama rīcība attiecībā pret rīdziniekiem, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

LETA jau ziņoja, ka "Saskaņa" nolēmusi neatbalstīs pašvaldības 2020.gada budžetu, kamēr pie varas būs Burovs.

Pēc Burova teiktā, budžetu var nepieņemt, taču tad pašvaldības iestādēm būs jāstrādā ar 1/12 daļu pagājušā gada finansējuma, kas liegs īstenot virkni iecerēto iniciatīvu.

"Es nezinu, ko "Saskaņa" plāno teikt savam elektorātam un kā plāno pateikt, piemēram, bērnudārzu audzinātājiem, ka viņiem algas pielikums nav tikai tāpēc, ka "Saskaņai" nepatīk Burovs. Tas ir smieklīgi un nožēlojami, ka izveidojusies tāda situācija," uzskata Burovs.

"Saskaņas" pārstāvji norādījuši, ka neplāno piedalīties ne Budžeta komisijā, ne nākamnedēļ, 27.janvārī, gaidāmajā Finanšu un administrācijas lietu komitejā. Neraugoties uz to, Burovs apgalvo, ka, pat ja komitejā budžeta projekts atbalstu negūs, viņš vienalga 31.janvārī sasauks domes sēdi par šo jautājumu, jo likums paredz, ka pašvaldības budžets jāpieņem divus mēnešus pēc valsts budžeta pieņemšanas.

"Domes sēdē viņu var nepieņemt, bet tad tas būs darbs administratoram, ja domi atlaidīs. Bet tikmēr visi strādās ar 1/12 finansējuma," pauž politiķis, norādot, ka tādā gadījumā pašvaldība nevarēs atvēlēt naudu sociālo aprūpētāju atalgojuma palielināšanai, jaundzimušo pabalsta palielināšanai, uzsākt ielu remontus un citas plānotās iniciatīvas.

Rīgas domē šodien notika arī Budžeta komisijas sēde, kurā piedalījās GKR pārstāvji, opozīcijas frakciju vadītāji un deputātu bloka "Rīgai!" vadītājs. "Saskaņieši", kā solījuši, sēdē nepiedalījās un sanāksmes gaitā sēžu zāli atstāja arī opozicionāri.

Rezultātā komisijā tika izskatīti departamentu papildu budžeta pieprasījumi, kā arī deputātu iesniegtie priekšlikumi un patlaban Finanšu departamentam dots uzdevums apkopot budžeta "galējos ciparus".

Lai gan darbs pie budžeta turpinās, patlaban ir skaidrs, ka reālas iespējas pašreizējā politiskajā situācijā to pieņemt nav, jo līdz šim gatavību balsot par budžetu pauduši tikai GKR domnieki, kuriem kopumā ir 12 balsis.