Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Burovs: Atsauktas visas iesniegtās sūdzības par Rīgas sadzīves atkritumu konkursu

© f64

Arī atkritumu apsaimniekotājs "Lautus" atsaucis Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegto sūdzību par Rīgas domes konkursu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu galvaspilsētas administratīvajā teritorijā, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs šorīt intervijā paziņoja, ka IUB ir atsauktas visas uzņēmēju sūdzības par Rīgas sadzīves atkritumu konkursu, jo atkritumu apsaimniekotāja "Eco Baltia vide" sūdzība netika izskatīta, jo uzņēmums jau iepriekš bija nolēmis atsaukt 23.decembrī iesniegto sūdzību IUB, lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nepārtrauktību Rīgā.

"Šodien mēs varam atvērt visus piedāvājums un izvēlēties labāko, tad noslēgt līgumu, protams, ja atkal nebūs jauna sūdzība. Tomēr es ceru, ka februāra mēnesī atkritumu apsaimniekošanas jautājums Rīgā tiks atrisināts," piebilda Burovs.

Tomēr IUB mājas lapā vēl nav iekļauta informācija, ka "Lautus" sūdzību ir atsaucis un tā netiks skatīta.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departaments gaida IUB slēdzienu par iesniegtajām sūdzībām, pirms atvērs atkritumu apsaimniekošanas iepirkumā iesniegtos piedāvājumus.

Patlaban noslēgusies pieteikšanās departamenta izsludinātajam konkursam, kura mērķis ir atrast atkritumu apsaimniekotājus galvaspilsētā turpmākajiem septiņiem gadiem.

Tomēr par iepirkumu sākotnēji bija iesniegtas divas sūdzības - no "Eco Baltia vide" un "Lautus".

Ja IUB lems par labu sūdzību iesniedzējiem, domei nāksies iepirkumu pārtraukt un sludināt no jauna. Bet, ja lēmums būs par labu pašvaldībai - tā trīs dienu laikā veiks piedāvājumu atvēršanu.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā - konkursā pieteikušies trīs pretendenti.

Kā ziņots, 5.decembrī, balstoties uz jaunajiem Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, tika izsludināts atkārtots konkurss par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā. Jaunie noteikumi stājās spēkā 4.decembrī un pilsētu paredz dalīt četrās zonās, izpilddirekciju robežās.

Plānots, ka Rīgas Austrumu izpilddirekcijas teritorijā ietilps pilsētas centra rajona un Rīgas Latgales priekšpilsētas administratīvā teritorija, bet Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas robežās - Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvā teritorija.

Tikmēr Pārdaugava tiktu sadalīta divās daļās - Kurzemes rajona administratīvā teritorija un Zemgales priekšpilsētas administratīvā teritorija.

Lai atkritumu izvešana netraucētu iedzīvotāju naktsmieru, atkritumu izvešana būs aizliegta laikā no plkst.23 līdz plkst.5.

Līdz dienai, kad tiks noslēgts jauns atkritumu apsaimniekošanas līgums ar komersantiem, kas būs izraudzīti konkursā, vai arī līdz brīdim, kad stāsies spēkā Konkurences padomes gala lēmums par starp Rīgas pašvaldību un AS "Tīrīga" noslēgto koncesijas līgumu, sadzīves atkritumus visiem rīdziniekiem, nepasliktinot pakalpojumu sniegšanas būtiskos nosacījumus, izved pašreizējie pakalpojumu sniedzēji - SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Lautus".