Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

"Saskaņa" tomēr centīsies panākt Burova atbrīvošanu no mēra amata

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

"Saskaņas" frakcija joprojām ir noskaņota censties panākt Oļega Burova (GKR) atbrīvošanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata, atzina "Saskaņas" frakcijas vadītājs Maksims Tolstojs.

"Saskaņas" deputāts Jānis Ločmelis atsaucis parakstu zem pieprasījuma lemt par Burova atbrīvošanu no amata, līdz ar to pašlaik vairs nav paredzēts skatīt šo jautājumu domes sēdē.

Tolstojs aģentūrai LETA norādīja, ka ar Ločmeli saruna paredzēta rīt ap pusdienlaiku. Frakcijas vadītājs skaidroja, ka vēl pastāv iespēja, ka Ločmelis var mainīt savas domas un atsaukt paraksta atsaukumu. Politiķis pieļāva, ka šādā gadījumā iesniegums par rosinājumu Burovu atbrīvot no amata atkal būtu spēkā, bet tas vēl būtu jāpārbauda pie juristiem.

Tolstojs noliedza, ka Ločmeļa solis liecinātu par šķelšanos "Saskaņā". Viņš norādīja, ka norisinās sarunas arī ar "Neatkarīgo deputātu frakciju" par atbalstu Burova atbrīvošanai no amata.

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" politiķi janvārī paziņoja, ka, lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties. Galvenās nesaskaņas partneru vidū esot saistītas ar to, ka Burovs "vienpersoniski uzņēmies" koalīcijas vadību un lēmumu pieņemšanā neesot konsultējas ar saviem partneriem.

Deputāti arī savāca nepieciešamos parakstus domes sēdes sasaukšanai par šo jautājumu.

"Gods kalpot Rīgai" (GKR) savukārt uzsvērusi, ka neplāno piekrist koalīcijas partneru piedāvājumam un nebalsos par Rīgas domes priekšsēdētāja nomaiņu, bet gan aicinās partnerus atkārtoti sēsties pie sarunu galda un mēģināt domstarpības atrisināt.

Tikmēr pēc opozīcijas rosinājuma aizvadītajā nedēļā amatus zaudēja pilsētas vicemēri Druvis Kleins un Anna Vladova (S). Par viņu gāšanu kopā ar opozīciju nobalsoja arī vairāki valdošajā koalīcijā esošās, Burova pārstāvētās GKR deputāti.