Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

"Rīgai" neplāno balsot par Burova vadībā tapušu pašvaldības budžetu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Deputātu bloks "Rīgai" nav gatavs Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) vadībā balsot par pašvaldības 2020.gada budžetu, apliecināja bloku pārstāvošais vicemērs Druvis Kleins.

Kleins sacīja, ka jau pagājušajā nedēļā koalīcijai paziņojis, ka nesaprot, ar kādām balsīm Burovs plāno pieņemt pilsētas 2020.gada budžetu, un līdz šim nekas viņa nostājā neesot mainījies.

"Šodien pie mums bija atnākuši GKR frakcijas pārstāvji bez Burova un pateica, ka viņš neplāno par neko atvainoties, kamēr neesam atsaukuši parakstus, jo uzskata, ka visu dara pareizi. Mūsu nostāja joprojām ir, ka Burovs nav GKR un viņš nevar būt politiskas koalīcijas vadītājs," sacīja Kleins, norādot, ka ar pašu GKR frakciju nekādu problēmu sastrādāties nav.

Pēc Kleina teiktā, "vai nu Burovs būs koalīcijā bez mums, vai nu mēs būsim koalīcijā bez viņa". Līdz ar to, pat ja "Saskaņa" piekristu turpināt darbu koalīcijā Burova vadībā, viņiem vairs nebūtu balsu pārsvars, jo "Saskaņai" un GKR kopā ir 28 deputāti.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" politiķi paziņoja, ka, lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties.

GKR savukārt uzsvērusi, ka neplāno piekrist koalīcijas partneru piedāvājumam un nebalsos par Rīgas domes priekšsēdētāja nomaiņu, bet gan aicinās partnerus atkārtoti sēsties pie sarunu galda un mēģināt domstarpības atrisināt.