Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Pēc Rīgas domes atlaišanas pagaidu administrācijas vadītājs varētu būt VARAM valsts sekretārs

© F64

 Ja Saeima nobalsos par Rīgas domes atlaišanu, pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs līdz ārkārtas vēlēšanām varētu būt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics, paredz VARAM sagatavotais Rīgas domes atlaišanas likumprojekts, par kuru valdība plāno lemt 17.decembrī.

Pagaidu administrācijā kā vadītāja vietnieks varētu strādāt Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš, kā arī Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Ārkārtas vēlēšanas galvaspilsētā tiek plānotas 2020.gada 29.februārī.

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" pieņemot likumu par domes atlaišanu, pēc Ministru kabineta priekšlikuma attiecīgajā administratīvajā teritorijā tiek iecelta pagaidu administrācija. Pagaidu administrācija pilda likumos paredzētās domes funkcijas un darbojas līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā dome.

Pagaidu administrācijas locekļi ir izvēlēti, ņemot vērā personas iepriekšējo pieredzi darbā valsts pārvaldē, personas reputāciju un izglītību, lai nodrošinātu pagaidu administrācijas spēju efektīvi darboties un risināt pašvaldību darbībā nepieciešamo stratēģisko un operatīvo uzdevumu izpildi.