Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Atlaistā "Rīgas namu pārvaldnieka" valde tiesai gatavos jaunu prasību

© F64 Photo Agency

Ņemot vērā, ka Zemgales rajona tiesa Jelgavā nav pieņēmusi pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valdes pieteikumu, kurā tiek lūgts atcelt Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) lēmumu par atcelšanu no amata, atlaistās amatpersonas tiesai gatavos jaunu prasību, informēja līdzšinējais RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Jau ziņots, ka prasība nav pieņemta tostarp tāpēc, ka strīds par uzticības zaudēšanu nav pakļauts tiesai un prasību cēlusi persona, kurai nav prasības tiesību. Gontarevs klāstīja, ka pēc iepazīšanās ar tiesas lēmumu nolemts to nepārsūdzēt.

Tā vietā bijusī RNP valde - Gontarevs, Rolands Pogulis un Ivo Lecis - gatavojas iesniegt tiesā jaunu prasību, jo, pēc Gontareva teiktā, nav ievēroti nosacījumi par kapitālsabiedrības dalībnieku sapulces sasaukšanu valdes atcelšanai. Viņš ir pārliecināts, ka taisnība ir atlaistās valdes pusē, jo pilsētas vadība nevar pieņemt lēmumu, ņemot vērā tikai emocionālos aspektus un personīgo patiku vai nepatiku.

"Ir kārtības un likumi, un tie jāievēro visiem, arī mēram, tostarp kārtība, kādā jāatbrīvo valde," klāstīja Gontarevs.

Jau vēstīts, ka atlaistā RNP valde vērsās Zemgales rajona tiesā Jelgavā, lūdzot atcelt Burova lēmumu par valdes atcelšanu. Tāpat atlaistā RNP valde vērsās Uzņēmumu reģistrā ar lūgumu nereģistrēt notikušās amatpersonu izmaiņas.

"Rīgas mēra lēmums bija straujš, pārsteidzīgs, nepamatots un politiski motivēts. Šis lēmums bija tendēts uz attiecību kārtošanu ar iepriekšējo kapitāldaļu turētāju, nevis pamatots ar RNP saimnieciskās darbības rezultātiem," savu atlaišanu komentēja Gontarevs.

Viņaprāt, šis mēra lēmums neatbilst labas korporatīvās pārvaldības pamatprincipiem un tas būtu jāpārtrauc. Gontarevs skaidroja, ka uzticības zaudēšanas gadījumā, kas bija mēra lēmuma pamatojums, likums nosaka, kā tam ir jānotiek, kā un kādos termiņos sasaucamas dalībnieku sapulces šādu lēmumu pieņemšanai.

"Nav saprotama steiga un naudas un varas kāre, kas pārņēmusi Rīgas mēru, tāpēc esam vērsušies tiesā ar iesniegumu, kurā precīzi norādīts, kas un kā pārkāpts. Nepieciešams šo mēra lēmumu iesaldēt, jo lēmums bijis prettiesisks," uzsvēra Gontarevs, piebilstot, ka 90.gadu stilā ar reiderisma metodēm ir pārkāpts likums.

Burovs RNP valdi atbrīvoja 19.novembrī.