Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Deputātu bloks "Rīgai!" neplāno atbalstīt Baraņņika atbrīvošanu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Deputātu bloks "Rīgai!" turpinās sastrādāties ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF) un neplāno atbalstīt Vadima Baraņņika atbrīvošanu no vicemēra amata, pastāstīja bloka vadītājs Oskars Putniņš.

Viņš sacīja, ka bloka pārstāvji neplāno atbalstīt "Saskaņas" izveidoto "destrukciju" un neredz pamatu Baraņņika atbrīvošanai. Viņuprāt, "Saskaņas" prasība vairāk izskatās pēc izrēķināšanās ar bijušajiem biedriem.

"Ja arī būs jālemj par Baraņņika atstādināšanu, tad jālemj par visas vadības - arī mēra un otra vicemēra - atlaišanu," uzskata Putniņš.

Putniņš paziņoja, - ja gadījumā viņu blokam veidot koalīciju piedāvātu GKR un visas opozīcijas partijas, viņi šo piedāvājumu noteikti apsvērtu. Šādas koalīcijas gadījumā Putniņa balsis gan nemaz nebūtu nepieciešamas.

"Mēs vienmēr esam teikuši, ka opozīcijas virzītam mēram vai viņu veidotai koalīcijai ir priekšroka, tikai viņi šo iespēju, diemžēl, neizmanto," teica domnieks.

Arī NDF frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs aģentūrai LETA pēc pušu tikšanās sacīja, ka sarunās panākta sapratne, ka sadarbība starp abām apvienībām tiks turpināta.

"Saskaņai" un GKR kopā ir 28 balsis, kas nozīmē, ka bez neatkarīgo deputātu vai opozīcijas atbalsta koalīcija nav spējīga pieņemt nekādus lēmumus, tostarp, arī atbrīvot no amata vicemēru.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" piekrīt turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā ar nosacījumu, ja GKR pārtrauks sadarbību ar NDF. Savukārt GKR paziņojusi, ka nekādus lēmumus sasteigt negrib un grib atlikt jautājumu līdz nākamajai nedēļai, lai veiktu politiskās konsultācijas.

Ja tiks nolemts neturpināt sadarbību ar NDF, "Saskaņai" un GKR būs 28 deputātu balsis. Bez viņiem domē ir vēl 32 deputāti, no kuriem Burovam ievēlēšanas laikā bija arī trīs deputātu bloka "Rīgai" balsis.