Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Opozīcija gatava balsot par Baraņņika atcelšanu no vicemēra amata

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgas domes opozīciju pārstāvošie politiskie spēki nepieciešamības gadījumā ir gatavi atbalstīt vicemēra Vadima Baraņņika atcelšanu no amata, atzina domnieki.

Pēc kopējās sanāksmes Jaunās konservatīvās partijas un "Vienotības" frakcijas vadītāji atzina, ka nav mainījuši savu nostāju un joprojām uzskata, ka vienīgais pieņemamais situācijas atrisinājums ir ārkārtas vēlēšanas.

Kolēģu teikto apstiprināja arī "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps. Taujāts, vai LA, līdzīgi kā vasarā, uzskata, ka opozīcijai būtu jāvirza savs mēra kandidāts, ja būs tāda iespēja, Zeps neslēpa nostāju, ka esošā situācija domē ir tik sarežģīta, ka pagaidām nav skaidrs, kādā veidā būtu iespējams vienoties par kādu kopīgu jaunu kandidātu.

Viņš atzīmēja, ka ārkārtas vēlēšanas "Saskaņa" var panākt ļoti ātri, kaut vai sasaucot trīs ārkārtas sēdes pēc kārtas.

Līdzīgu nostāju, ka situācija domē ir ļoti neskaidra, pauda arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Dainis Locis.

Vienlaikus opozicionāri apgalvoja, - ja tiks sasaukta sēde par Baraņņika atstādināšanu, viņi šo lēmumu atbalstīs. "Esam gatavi atstādināt arī mēru un otru vicemēru. Neviens no viņiem nav atbilstošs," izteicās viens no domniekiem.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" piekrīt turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā ar nosacījumu, ja GKR pārtrauks sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), šodien pēc Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas sanāksmes paziņoja frakcijas pārstāve, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

Savukārt GKR paziņojusi, ka nekādus lēmumus sasteigt negrib un grib atlikt jautājumu līdz nākamajai nedēļai, lai veiktu politiskās konsultācijas.

Ja tiks nolemts neturpināt sadarbību ar NDF, "Saskaņai" un GKR būs 28 deputātu balsis. Bez viņiem domē ir vēl 32 deputāti, no kuriem Burovam ievēlēšanas laikā bija arī trīs deputātu bloka "Rīgai" balsis.