Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Jaunā Rīgas domes frakcija "Rīgai!" gatavi atbalstīt jebkuru koalīcijas virzītu mēra amata kandidātu

© F64

Jaunizveidotā Rīgas domes frakcija "Rīgai!" vēlas arī ar citām frakcijām pārrunāt iespējamos variantus galvaspilsētas mēra amatam,  sacīja frakcijas "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka visi trīs jaunizveidotās frakcijas "Rīgai" deputāti būtu gatavi atbalstīt jebkuru labējās koalīcijas virzītu mēra amata kandidātu.

Putniņš piebilda -, ja mēra amatam netiks izvirzīts labējās koalīcijas vai opozīcijas pārstāvis, sekos otrais scenārijs "varavīksnes veidošana". Ja arī tad netiks ievēlēts Rīgas mērs, frakcija diskutēs atbalstīt vai neatbalstīt esošo pozīciju vai lemt par citu variantu.

"Trešo variantu neesam vērtējuši. Domāju, ka ļoti svarīgi ir ar frakcijām pārrunāt visas iespējamās opcijas un tikai tad var nonākt pie galējiem variantiem," viņš sacīja.

Kā ziņots, partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valde Rīgas domes priekšsēdētāja amatam nolēmusi virzīt līdzšinējo mēra amata pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu.

Līdz 10.jūlijam GKR cer nodrošināt Burovam vairāk nekā 31 deputāta rakstveida atbalstu un ir gatava konsultēties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām.

Partija gan vēlētos savākt vairāk nekā 31 parakstu, jo, lai gan ar to pietiek mēra ievēlēšanai, tas esot par maz konstruktīva domes darba nodrošināšanai turpmāk.

Ja šos parakstus savākt neizdosies, jautājums par Burova iecelšanu mēra amatā sēdes darba kārtībai pievienots netiks.

Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" norādījusi, ka vēlēsies uzklausīt visus gaidāmos galvaspilsētas priekšsēdētāja amata kandidātus, kā arī neizslēdz iespēju virzīt šim amatam savu pretendentu.

Savukārt opozīcijas partijas Burovam atbalstu sola nepaust.