"GKR un "Saskaņas" virzītam Rīgas mēra kandidātam varētu būt nodrošināta vismaz 31 balss

© F64 Photo Agency

Jaunizveidotā frakcija "Rīgai" varētu atbalstīt partiju "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un "Saskaņa" virzītu kandidātu Rīgas mēra amatam, atzina frakcijas pārstāvis Imants Keišs.

Deputāts pauda, ka ārkārtas vēlēšanām jēgu neredz, jo domei ir jārisina steidzami jautājumi, tāpēc politiķiem jāspēj vienoties par mēru.

"Rīgai" varētu atbalstīt lielāko frakciju virzīto kandidātu, ja "viņi noliks mums uz galda 28 parakstus par atbalstu". Tad ar frakcijas trim balsīm pietiktu virzītā kandidāta ievēlēšanai amatā. Taču Keišs pauda, ka darbam koalīcijā kolēģiem būtu jāatbalsta arī jaunās frakcijas programma par atbalstu ģimenēm un citiem mērķiem.

Keišs gan bija izvairīgs, komentējot, vai pie partijām nepiederošie deputāti, kas apvienojušies frakcijā "Rīgai", atbalstītu tieši Oļegu Burovu (GKR), kas varētu būt GKR un "Saskaņas" kandidāts, jo oficiāli amatam viņš vēl neesot izvirzīts.

Šodien, tiekoties GKR un "Saskaņas" Rīgas domes frakcijām, to abu pārstāvji vēlreiz apliecinājuši, ka atbalstīs Burova ievēlēšanu Rīgas mēra amatā, un vienojušās par turpmākā darba vīziju, aģentūrai LETA pastāstīja frakcijās.

GKR frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko atgādināja, ka "Saskaņa" arī iepriekš paudusi atbalstu Burovam kā mēra kandidātam, un šī nostāja neesot mainījusies. Šodienas tikšanās bijusi veltīta kopīgā "darba niansēm un pamatnostādnēm".

Arī "Saskaņas" domes frakcijas vadītāja Anna Vladova apliecināja atbalstu GKR virzītajam mēra kandidātam, skaidrojot, ka šodien abām partijām bija "gara darba saruna par turpmākā darba vīziju".

Politiskais spēks, "ja būs vajadzīgs", ir gatavs iesaistīties sarunās arī ar citām domes frakcijām.

GKR vadība paudusi nostāju, ka gatava sadarboties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām, tostarp arī ar "Neatkarīgo deputātu frakciju", kurā apvienojušies no "Saskaņas" izslēgtie domnieki. Taujāta par iespējamo sadarbību ar bijušajiem biedriem, Vladova bija izvairīga, norādot, ka runāt par sadarbības modeļiem vēl ir pāragri. Vienlaikus viņa pauda viedokli, ka domē ir 60 deputāti un sadarboties var ar visiem, jo katram ir pienākums strādāt rīdzinieku labā.

Tikmēr Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcijas" sēde, kurā tiks lemts par tālākām sadarbības iespējām pašvaldībā, varētu notikt 1.jūlijā vai 2.jūlijā, aģentūrai LETA pastāstīja frakcijas priekšsēdētājs Valērijs Petrovs. Viņš skaidroja, ka, ņemot vērā personīgus iemeslus, šodien neesot notikusi nedz plānotā frakcijas sēde, nedz arī tikšanās ar GKR Rīgas mēra amata kandidātu Burovu.

Petrovs atkārtoti apliecināja, ka deputāti būs gatavi tikties ar Burovu un citiem Rīgas mēra amata kandidātiem, ja tādi tiks izvirzīti. Viņš skaidroja, ka "Neatkarīgo deputātu frakcija" atbalsta stabilu Rīgas domes darbu līdz pilnvaru termiņa beigām 2021.gadā.

GKR cer nodrošināt Burovam vairāk nekā 31 deputāta rakstveida atbalstu un ir gatava konsultēties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais