Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovs izvairīgs par kandidēšanu domes ārkārtas vēlēšanās, ja tādas būs

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Partijas "Saskaņa" līderis un ilggadējais Rīgas mērs Nils Ušakovs pagaidām izvairīgi komentē savu iespējamo kandidēšanu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, ja tādas būs.

Taujāts, vai "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" ārkārtas vēlēšanu gadījumā startētu no viena saraksta, Ušakovs aģentūrai LETA norādīja, ka par to tiks lemts tikai tad, ja situācija pašvaldībā tiešām nonāks līdz ārkārtas vēlēšanām.

Savukārt taujāts, vai viņš pats varētu kandidēt ārkārtas vēlēšanās, Ušakovs bija izvairīgs. "No vienas puses tas ir jautājums partijas biedriem. No otras - es tikko piedalījos smagās vēlēšanās, saņemot izteikti lielu vēlētāju atbalstu, lai strādātu Eiropas Parlamentā. Vai tas būtu pareizi dažu mēnešu laikā pēc kārtējām vēlēšanām piedalīties ārkārtas," sprieda politiķis.

Kā ziņots, Ušakovs ievēlēts Eiropas Parlamentā un jūlija sākumā darbu pašvaldībā atstās.

Tāpat vēstīts, ka pēc jauna Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas un partijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs.

Šie politiķi izveidoja jaunu frakciju, ko nosaukuši par "Neatkarīgo deputātu frakciju". Domnieki norādījuši, ka šī frakcijas gatava sadarboties ar visiem domē ievēlētajiem deputātiem.

Tikmēr teju visas domes frakcijas paudušas, ka, ja situāciju pašvaldībā neizdosies normalizēt, visas ir gatavas startēt ārkārtas vēlēšanās.