Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Kādēļ joprojām nav atsākti būvdarbi uz Augusta Deglava tilta?

© F64 Photo Agency

Rīgas domes Satiksmes departamenta nolīgtie būvnieki joprojām nav atsākuši būvdarbus uz Augusta Deglava tilta.

Departaments izstrādājis izmaiņas tilta atjaunošanas būvprojektā, kuras patlaban iesniegtas izvērtēšanai ekspertam, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Pēc eksperta atzinuma saņemšanas izmaiņu projekts tiks iesniegts Rīgas pilsētas būvvaldē un Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB).

Plānots, ka tas tiks izdarīts tuvāko divu nedēļu laikā. Vienlaikus departamentā norāda, ka, visticamāk, būs jārīko atsevišķs iepirkums papildus nepieciešamo darbu veikšanai, jo to izmaksas iet ārpus pašreizējā līguma rāmjiem. Tas nozīmē, ka būvdarbi varētu tikt atsākti ātrākais vasaras beigās.

BVKB aģentūru LETA informēja, ka jūnija sākumā BVKB saņēma vairākus darbu veikšanas projektus Deglava tiltam. Ar tiem iepazīstoties, dota atļauja atsākt būvdarbus tajā daļā objekta, uz ko attiecas iesniegtie darbu veikšanas projekti. Pārējo būvdarbu veikšana joprojām ir aizliegta, jo BVKB ir jāsaņem saskaņošanai izmaiņas būvprojektā.

Kā ziņots, 25.aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) rīkojuma Deglava tilta tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā. 4.maijā tika atjaunota sabiedriskā un operatīvā transporta kustība pār Deglava tiltu.

BVKB Rīgas domei uzticēja veikt pārvada siju balstīšanas darbus, kas maija izskaņā arī tika realizēti. Pēc satiksme pa tiltu tika atjaunota pilnībā, tomēr būvdarbi uz pārvada neatsākās.

Deglava tilta pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums "Kauno tiltai" pēc "Inženierbūve" izstrādātā būvprojekta.