Par 32 500 latiem Rīgā šogad uzstādīs jaunas drošības barjeras

Rīgā šogad jaunas ceļu drošības barjeras plānots izvietot 1,8 kilometru garumā, šim nolūkam izlietojot 32 547 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā, Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā barjeru izvietošanai pieteicās trīs pretendenti, no kuriem par labāko atzīts SIA "KMK projekts" piedāvājums.

Uz Jaunciema gatves pārvada pār Brīvības gatvi plānots notīrīt, atjaunot, attaukot un nokrāsot esošos barjeru balstus, uzstādīt jaunus kompensatorus un izvietot jaunas ceļu drošības barjeras 72 metru garumā virzienā uz centru un pretējā virzienā.

Šos pašus darbus plānots veikt uz Zemitānu pārvada pār dzelzceļu, kur barjeras tiks sakārtotas 727 metru garumā virzienā uz centru un 722 metru garumā virzienā no centra.

Mūkusalas ielā pie K.Ulmaņa gatves nobrauktuvē virzienā uz Bieķensalas ielu plānots izvietot jaunas barjeras 108 metru garumā.

Kantora ielā uz tilta pār Mārupīti plānots uzstādīt jaunas barjeras abās pusēs 80 metru garumā, Ozolaines ielā pie caurtekas plānots uzstādīt jaunas barjeras vienā pusē 12 metru garumā, bet Jaunpils ielā 10 pie caurtekas iecerēts izvietot jaunas barjeras vienā pusē 12 metru garumā.

Barjeru uzstādīšanas un sakārtošanas darbi būs jāveic līdz 1.decembrim.

Lai palielinātu satiksmes dalībnieku drošību, Rīgā ielās ar intensīvu satiksmi ar ceļa drošības barjeru palīdzību tiek nodalītas pretējās satiksmes plūsmas, tādējādi mazinot transportlīdzekļu frontālās sadursmes iespējamību un šādu avāriju potenciālās sekas.

Piemēram, pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma ceļa drošības barjeras uzstādītas uz Salu tilta, Vanšu tilta, Kārļa Ulmaņa gatvē, Maskavas ielā, Brīvības gatvē un citur.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais