Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

No "Saskaņas" izslēdz Baraņņiku, Petrovu, Rosļikovu un Dubovu [papildināta]

Vadims Baraņņiks © F64 Photo Agency

No partijas "Saskaņa" izslēgti četri tās biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs.

Partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs apstiprināja, ka Rīgas nodaļa lēmusi izslēgt no partijas šos biedrus.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti minētie četri biedri.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs neav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā Latvijas Televīzijai skaidrojis Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no "Gods kalpot Rīgai", pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.

Četri izlēgtie deputāti gan norādījuši, ka vien ir vēlējušies rūpīgāk izvērtēt partijas izvirzītajām kandidatūrām.

Baraņņiks, kļūstot par Rīgas vicemēru, no Ušakova pārņēma visas pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētāja tiesības. Viņam kā mēra vietniekam tika uzticēta atbildība par vairākām domes kapitālsabiedrībām - "Rīgas satiksme", "Rīgas namu pārvaldnieks", "Rīgas Centrāltirgus", "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs", "Rīgas 1.slimnīca", "Rīgas Dzemdību nams", "Rīgas 2.slimnīca" un "Rīgas veselības centrs". Tāpat viņam bija amats Rīgas Brīvostas valdē.

Rosļikovs ir Pilsētas attīstības komitejas vadītājs, savukārt Petrovs un Dubovs bija ierindas deputāti.