No "Saskaņas" frakcijas izslēgtais Petrovs: Vicemēra jautājums tika virzīts par ātru

© f64

Jautājums par partijas "Saskaņa" vicemēra amata kandidātu tika virzīts par ātru, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda no partijas Rīgas domes frakcijas kopā ar vēl trim kolēģiem izslēgtais Valērijs Petrovs.

Politiķis izvairījās atklāt, kādas tieši bijušas no frakcijas izslēgto politiķu pretenzijas. Viņam neesot nekas "personīgi pret" vicemēra amatam virzīto "Saskaņas" politiķi Sandri Bergmani. Esot citi aspekti, par kuriem viņš šodien neesot gatavs runāt.

Vienlaikus no viņa sacītā izsecināms, ka no frakcijas izslēgtie politiķi nav bijuši apmierināti ar formātu, kādā vicemērs virzīts apstiprināšai. Proti, jautājums virzīts steigā, neesot bijsi laika to izvērtēt.

Viņš pauda, ka jautājumu bija iespējams uz kādu brīdi atlikt, nevis skatīt plkst.23 naktī, kad visi jau ir noguruši.

"Neviens negribēja klausīt, pateica, ka ir disciplīna un vajag darīt tā, kā pateicis vairākums," klāstīja politiķis.

Petrovs pauda, ka neko traģisku šajā situācijā nesaskata. "Ar izslēgšanu no frakcijas dzīve nemainās. Mums vēl ir divi gadi domē," viņš norādīja.

Vienlaikus viņš sacīja, ka nogurums un emocijas, viņaprāt, spēlējušas lomu notikušajā. Viņš atgādināja, ka jauno mēru koalīcija atbalstīja vienbalsīgi, līdz ar to ir redzams, ka "mēs varam tālāk strādāt ar partneriem".

Vēlreiz pārvaicāts, vai konflikta būtība ir saistīta ar Bergmaņa piemērotību vicemēra amatam, Petrovs sacījā, ka "ne līdz galam". Vienlaikus viņš atzina, ka visiem četriem izslēgtajiem deputātiem ir vienota nostāja jautājumā, kas izraisīja konfliktu.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, no Rīgas domes saskaņas frakcijas piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs. Tuvākajā laikā viņi varētu tikt izslēgti arī no partijas.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nebūtu 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā Latvijas Televīzijai skaidrojis Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR), pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.

Svarīgākais