Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Tuvāko dienu laikā RTAB valdē iecels jaunu pagaidu valdes locekli

© Rūta KALMUKA, F64 Photo Agency

Tuvāko dienu laikā Rīgas domes vadība Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdē plāno iecelt jaunu pagaidu valdes locekli, apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR).

Šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka valdes priekšsēdētājai Vitai Jermolovičai (GKR) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis drošības līdzekli - aizliegumu ieņemt noteiktu amatu, bet valdes loceklis Maksims Tolstojs (S) joprojām nav atgriezies Latvijā.

Tas nozīmē, ka valde nav lemtspējīga, jo patlaban tajā strādā tikai Guntars Grīnvalds. "Kopā ar vicemēru Vadimu Baraņņiku (S) esam nolēmuši iecelt vienu pagaidu locekli līdz brīdim, kad noskaidrosies situācija ar Jermoloviču un Tolstoju," sacīja Burovs, norādot, ka lēmumu plānots pieņemt rīt vai pirmdien.

To, kurš ieņems valdes locekļa vietu, Burovs nekomentēja, norādot, ka lēmumu pieņems Baraņņiks, kura pakļautībā tagad nodibinājums nodots. Vienlaikus viņš norādīja, ka "Gods kalpot Rīgai" frakcija šim amatam neplāno virzīt kādu politisku personu.

Savukārt Baraņņiks aģentūrai LETA norādīja, ka pagaidām nav izlēmis, kas varētu ieņemt amatu valdē.

Pēc Burova teiktā, viņš joprojām nav sazinājies ar Jermoloviču, lai pārrunātu radušos situāciju, kā arī viņam neesot informācijas par Tolstoju.

Komentējot nodibinājuma "Riga.lv" valdes darbu, kurā strādā Rīgas domes Finanšu departamenta pārstāvis Andris Konošonoks un Ģirts Dripe, Burovs norādīja, ka patlaban viņi no ieņemamajiem amatiem atstādināti netiks. "Ar domes lēmumu esam apņēmušies izvērtēt nodibinājuma lietderību līdz oktobrim. Skatīsimies, kādi būs rezultāti, jo lēmums jāpieņem par uzņēmumu kopumā, nevis par personālijām," sacīja Burovs.

Kā ziņots, KNAB šonedēļ informēja, ka ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī tas sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Šonedēļ RTAB un Rīgas domes telpās arī tika veiktas kratīšanas. KNAB uz laiku aizturēja RTAB valdes locekli Vitu Jermoloviču (GKR) un biroja vadītāju Ingunu Priedīti, savukārt RTAB valdes loceklis Maksims Tolstojs (S) kratīšanu laikā bija komandējumā Krievijā, bet pēc komandējuma beigām darbā neatgriezās, un viņa atrašanās vieta kolēģiem tagad neesot zināma.

Jermoloviča un Priedīte patlaban ir atbrīvotas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - aizliegumu ieņemt noteiktu amatu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām.