Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Burovs cer, ka, pildot mēra pienākumus, viņš mazinās politisko saspīlējumu domē

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Par Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju ieceltais Oļegs Burovs (GKR) cer, ka turpmāko mēnešu laikā viņam izdosies mazināt politisko saspringumu domē un būs iespējams veiksmīgāk risināt saimnieciskus jautājumus.

Burovs preses konferencē šodien pauda pārliecību, ka mazināt pēdējos mēnešos valdošo spriedzi ir iespējams. "Ir oponenti, kas teiks, ka tas nav iespējams, bet varbūt šie cilvēki vienkārši paši neprot strādāt citādi un nezina, kā risināt saimnieciskus jautājumus. Ceru, ka visi 60 deputāti atcerēsies, ka deputāta mandātu mums ir iedevuši iedzīvotāji un mums tas jāizmanto strādājot rīdzinieku labā," sacīja Burovs.

Vienlaikus viņš pauda viedokli, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais rīkojums par Nila Ušakova (S) atstādināšanu no domes priekšsēdētāja amata ir juridiski vājš un tajā nav pārliecinošu argumentu.

Viņš arī norādīja, ka pēdējo mēnešu "politizētajā gaisotnē" ir aizmirsts par visiem labajiem darbiem, kas Ušakova vadībā pašvaldībā ir paveikti. Kā piemērus viņš uzskaitīja VEF Kultūras pils, Nacionālā mākslas muzeja un citu objektu atjaunošanu. "Mēs uzskatām, ka visi šie darbi ir paši par sevi saprotami, taču manā karjerā Ušakovs ir piektais vai sestais mērs un man ir ar ko salīdzināt. Ticiet man, - starpība ir liela," teica Burovs, pasakoties Ušakovam par kopīgi paveiktajiem darbiem.

Vienlaikus Burovs norādīja, ka, saskaņā ar pašvaldības nolikumu, vicemēra Vadima Baraņņika (S) atbildības sfēras turpmāk būs Rīgas domes Satiksmes departaments, Pilsētas attīstības departaments, Labklājības departaments un Rīgas pilsētas būvvalde.

Tikmēr Burova aizgādībā būs Finanšu departaments, Izglītības, kultūras un sporta departaments, Īpašuma departaments, kā arī Mājokļu un vides departaments.

Gan Burovs, gan Baraņņiks pauda pārliecību, ka koalīcija turpinās kopīgi strādāt un nekādas plaisas abu partiju vidū neradīsies.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Pūces rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no tā publicēšanas.

Tikmēr par Rīgas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Burovs, kurš šos pienākumus pildīs līdz 25.maijam, kad gaidāmas Eiropas Parlamenta vēlēšanas.