Šleseru vaino melos

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) melo par ieceri pie Dailes teātra celt autostāvvietu, paziņojusi Rīgas domes (RD) opozīcija - partiju apvienības "Vienotība" RD pārstāvēto partiju "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Jaunais laiks" (JL) frakcijas.

Vakar, 22.jūlijā, masu medijos Šlesera teiktais, ka RD plāno celt autostāvvietu, tādēļ ir vajadzīga teritorijas zonējuma maiņa, neatbilstot patiesībai, jo dokumenti liecina par citiem plāniem, apgalvo PS un JL.

RD 6.jūlija sēdē tika pieņemts lēmums par grozījumu izstrādes uzsākšanu RD saistošajos noteikumos par Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanu un apbūves noteikumiem. Sarakstā iekļauto objektu vidū ir arī teritorija Brīvības un Šarlotes ielas stūrī, un lēmumā rakstīts, ka tas noticis, pamatojoties uz SIA "Šarlotes centrs" šā gada 8.februāra vēstuli. Savukārt vēstulē "Šarlotes centrs" lūdz izmainīt neapbūvējamās publiskās ārtelpas starp Bruņinieku, Brīvības un Šarlotes ielu robežas, mainot zonējumu uz centra apbūvi, kas dotu iespēju veikt daudzfunkcionālas ēkas būvniecību pašvaldībai piederošā zemesgabala daļā, norāda PS un JL frakcijas.

PS un JL frakciju paziņojumā teikts, ka jautājums par minētās teritorijas zonējuma maiņu nav izskatīts nevienā RD komitejas sēdē, bet kopējā sarakstā iekļauts šā gada maijā pēc vēstules saņemšanas februārī no SIA "Šarlotes centrs".

"Nav skaidrs, kādēļ RD vispār vajadzīgas komitejas, ja tajās neizskata svarīgus jautājumus. Patiesība acīmredzot ir tāda, ka "savējiem" vajadzīgos jautājumus domes lēmumprojektos iebīda slepus," norāda PS deputāte Antra Sakne.

Viņa atgādina, ka savulaik SIA "Šarlotes centrs" valdes priekšsēdētājs ir dāsni ziedojis Šlesera partijai un "izskatās, ka tagad Šleseram pienācis laiks ziedojumu atpelnīt".

PS un JL frakcijas arī uzskata, ka minētās teritorijas zonējuma maiņa daudzfunkcionālas ēkas būvniecībai ir pirmais solis, lai Rīgas 1.slimnīca tiktu pārvietota un tās teritorija tiktu atbrīvota izmantošanai "savējiem".

Jau ziņots, ka iepriekš bija paredzēts, ka pazemes autostāvvieta pie Dailes teātra būs jāuzbūvē līdz 2012.gada beigām.

RD jau 2006.gada vasarā nolēma iznomāt zemesgabalu SIA "Šarlotes centrs" pazemes autostāvvietas būvniecībai pie Dailes teātra, bet būvniecības darbi vēl nav sākti.

Kā norādīts informācijā deputātiem, būvniecība esot aizkavējusies objektīvu apstākļu dēļ, jo nav savlaicīgi noslēgts līgums par valstij piederoša zemesgabala iznomāšanu, kas arī nepieciešams autostāvvietas būvniecībai.

Zemesgabals 1860 kvadrātmetru platībā iznomāts uz 12 gadiem ar nosacījumu, ka SIA "Šarlotes centrs" apņemas par saviem līdzekļiem un bez atlīdzības ierīkot un sakārtot virszemes laukumu 3629 kvadrātmetru platībā Brīvības un Šarlotes ielas stūrī.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.