"Saskaņa" Ušakova kratīšanu nosauc par politisku provokāciju

© F64

"Saskaņas" frakcijai nav ne mazāko šaubu par to, ka Nils Ušakovs nav iesaistīts nekādās prettiesiskās darbībās, - norāda SDP "Saskaņa" Rīgas domes frakcijas vadītāja Anna Vladova.

SDP "Saskaņa" frakcija arī aicina savus vēlētājus un atbalstītājus nepakļauties politiskām provokācijām, atturēties no jebkādas neapdomīgas rīcības.

Rīgas dome un galvaspilsētas mērs turpina darbu normālā režīmā. Visas pašvaldības funkcijas tiek nodrošinātas pilnā apjomā.

Kā iepriekš vēstīts, KNAB darbinieki trešdien veica kratīšanas Ušakova dzīvesvietā un darba kabinetā Rīgas domē.

KNAB aģentūrai LETA sākotnēji apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar". Vēlāk KNAB paziņoja, ka kratīšanas veiktas saistībā ar kādu iepriekš sāktu kriminālprocesu. Biroja interneta mājaslapā ievietotajā paziņojumā norādīts, ka "birojs veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā tiesas sankcionētas kratīšanas vairākās adresēs". "Šobrīd nevienai personai nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis," informēja KNAB.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.