Pēc KNAB "vizītes" Ušakova kabinetā, RD opozīcija vāc parakstus sēdei par mēra atlaišanu

© f64

Rīgas domes opozīcijas partijas atkārtoti vāks parakstus, lai sasauktu ārkārtas sēdi, kurā rosināt Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atlaišanu, aģentūrai LETA sacīja deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Viņš norādīja, ka parakstus sāks vākt jau šodien. Pēc pieprasījuma iesniegšanas, Ušakovam būs divas nedēļas laika, lai sasauktu ārkārtas sēdi par šo jautājumu.

Ķirsis pauda, ka "Ušakovam vairs nav izejas", jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šodien veiktās darbības esot pietiekams iemesls, lai mērs atkāptos no amata.

"Pat, ja viņu šodien neaizvedīs prom rokudzelžos, notiekošais ir pietiekams pamats atkāpties," pauda deputāts. Ķirsis sprieda, ka notiekošais varētu būt saistīts ar "Rīgas satiksmes" iepirkumu krimināllietu un tiesībsargājošās iestādes varētu būt savākušas pietiekami daudz pierādījumu procesuālo darbību veikšanai.

"Atkāpjas Andris Ameriks, Leons Bemhens, Vadims Baraņņiks. Ir laiks atkāpties arī Ušakovam," pārliecināts Ķirsis.

Kā ziņots, KNAB darbinieki šodien veic kratīšanas pie Ušakova, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūras LETA informācijas avoti vēsta, ka kratīšanas notiekot gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar".

Ušakovs jau pērn decembrī izturēja domes opozīcijas partiju rosināto uzticības balsojumu. Aptuveni nedēļu pirms tam viņš pats bija sasaucis sēdi par uzticības balsojumu sev un arī to bija izturējis.

Uzticības balsojumi tika rosināti pēc tam, kad tapa zināms, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" veiktajiem iepirkumiem. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Lietā aizturētas septiņas personas, tostarp "Rīgas satiksmes" bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.