Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteju vadīs deputāts Vadims Faļkovs

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdē par tās jauno vadītāju šodien ievēlēts deputāts Vadims Faļkovs (S).

Līdz šim komiteju vadīja Vadims Baraņņiks (S). Komentējot savu lēmumu atstāt amatu, viņš aģentūrai LETA atklāja, ka neraugoties uz "Rīgas satiksmei" pievērsto pastiprināto uzmanību, nedrīkst aizmirst, ka šajā uzņēmumā joprojām strādā vairāk nekā 4000 darbinieku. "Daudzi darbinieku viņu uztver nevis kā politiķi, bet kā "savējo". Viņa līdzšinējā darba pieredze ļaus mums vairāk izprast darbinieku vajadzības," sacīja Baraņņiks. Viņš gan uzsvēra, ka turpinās darbu komitejā un nepieciešamības gadījumā palīdzēs Faļkovam tikt galā ar visiem komitejas jautājumiem.

Arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) uzsvēris, ka Faļkovs ir ne tikai atzīts nozares profesionālis, bet arī daudzus gadus strādājis par trolejbusa vadītāju un pat pēc ievēlēšanas domē turpinājis šo darbu. "Tas pašlaik ir ārkārtīgi svarīgi uzņēmumam "Rīgas satiksme", jo darba kolektīva interešu aizstāvības jautājumi mums ir prioritāte," uzskata Ušakovs.

Opozīcijas partijas kā savu pārstāvi komitejas vadītāja amatam virzīja deputātu Viesturu Zepu (LA), taču viņa kandidatūru balsojot noraidīja valdošā koalīcija.

Faļkova kandidatūru savukārt balsojumā neatbalstīja opozīcijas deputāti.

Kā ziņots, Rīgas domes "Saskaņas" frakcija nolēmusi pašvaldības komiteju vadībā nomainīt savus pārstāvjus, proti, veicot izmaiņas divu komiteju un frakcijas vadībā.

Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Baraņņiks un Sociālo jautājumu komitejas vadītāja Olga Veidiņa (S) ir pieņēmuši lēmumu pāriet no komiteju vadītāju amatiem uz "Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājas vietnieku amatiem.

Veidiņas vietā amatā ir iecelta bijusī veselības ministre un Rīgas domes deputāte Baiba Rozentāle (S).