Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Nepieciešamības gadījumā Rīgas dome sola savlaicīgi izsludināt "puteņa biļetes"

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Rīgas ielu uzturētāji ir gatavi ekstremāliem ziemas laika apstākļiem, kādi šobrīd valda daudzviet Eiropā, šāda atziņa tika pausta pēc šodien Rīgas domes priekšsēdētāja Nils Ušakovs sasauktās operatīvās sapulces, kurā atbildīgās amatpersonas atskaitījās par pašvaldības un ielu uzturēšanas uzņēmumu gatavību pilsētas brauktuvju tīrīšanai intensīvas snigšanas apstākļos.

“Ielu uzturētāji apliecināja, ka viņu rīcībā ir rezerves tehnika, kuru varētu izmantot stihijas gadījumā. Tāpat izrunāts jautājums par sniega izvešanu pie dažādām, tostarp mācību iestādēm, kur sniega attīrīšana nepieciešama ļoti operatīvi,” informēja pilsētas mērs. “Rīga būs gatava lielākam sniega daudzumam un papildus palīdzība no malas, kā tas bija pirms desmit gadiem, kad nācās aicināt palīgā zemniekus ar savu transportu, nebūs nepieciešama, ” atzina N. Ušakovs.

Sanāksmē tika nolemts, ka arī šajā ziemas sezonā tiks turpināta tā saucamo “sniega biļešu” izmantošana. Šīs nedēļas laikā plānots precizēt parametrus, pie kādas gaisa temperatūras un nokrišņu daudzumu “sniega biļetes” tiks ieviestas automātiski, lai iedzīvotāji laicīgi varētu plānot savus nākamās dienas pārvietošanās maršrutus. “Nav iespējams nodrošināt, ka laika prognozes vienmēr piepildīsies precīzi, tomēr citu variantu kā paļauties uz tām nav,” piebilda N. Ušakovs.

Līdz šim “sniega biļetes” pašvaldība ieviesa ar atsevišķu pilsētas izpilddirektora rīkojumu, atkarībā no meteorologu prognozēm. Atgādinām, ka minētos braukšanas atvieglojumus, kad, uzrādot vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, sabiedriskajā transportā var pārvietoties bez maksas, pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipru nokrišņu laikā ziemas periodā, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Sanāksmē piedalījās arī Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora p.i. Emīls Jakrins, pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, uzņēmuma “Rīgas satiksme” pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss u.c. amatpersonas, kā arī ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumu pārstāvji.