Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovs nākamgad nolēmis paplašināt "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes sastāvu

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rīgas domes priekšsēdētājs un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) kapitāldaļu turētājs Nils Ušakovs (S) janvāra sākumā apņēmies paplašināt RS pagaidu valdes sastāvu, aģentūrai LETA apstiprināja politiķis.

Viņš norādīja, ka pagaidu valdei pievienosies vēl vismaz viens loceklis, taču pagaidām nav zināms, kurš tas būs. "Pagaidu valdes locekļus kopumā nav nemaz tik viegli atrast, jo profesionāļi pārsvarā ir aizņemti citos darbos. Bet jebkurā gadījumā nav plānots pagaidu valdē iecelt deputātus vai RS darbiniekus," pauda Ušakovs.

Viņš arī norādīja, ka gada sākumā, konkursa kārtībā tiks izvēlēti arī uzņēmuma padomes locekļi, kuru pirmais uzdevums pēc tam būs izveidot patstāvīgu RS valdi. Pēc mēra aplēsēm, ņemot vērā amatu konkursam nepieciešamo laiku, uzņēmuma padome varētu tikt izveidota līdz februāra vidum.

Komentējot vairāku domes deputātu lēmumu atstāt konsultantu amatus RS, Ušakovs norādīja, ka "visi deputāti godīgi un kvalitatīvi strādāja" un viņu lēmumu ētisku apsvērumu dēļ pārtraukt attiecības ar uzņēmumu viņš augsti respektējot. To, vai nākotnē uzņēmuma vadībai tiks piesaistīti kādi jauni konsultanti, lemšot jaunā valde.

Kā ziņots, pēc tam kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu par trim vērienīgiem RS iepirkumiem, no amata atkāpās visa uzņēmuma valde.

Tikmēr Ušakovs darbā iecēla pagaidu valdi trīs cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vada bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss un tajā iekļauti arī divi pašreizējie RS darbinieki - Satiksmes un organizācijas nodaļas direktors Edmunds Zivtiņš un Drošības un risku vadības nodaļas direktors Jānis Geduševs.

Matīss gan intervijā Latvijas Radio atzinis, ka valde trīs cilvēku sastāvā tomēr esot par mazu un to vajadzētu pilnībā nokomplektēt. "Esošā pagaidu valde triju cilvēku sastāvā, manuprāt, ir nepietiekama un būtu jāpapildina. Būtu nepieciešams pēc iespējas vairāk cilvēku, kas piedalās gan izvērtēšanas procesā, gan arī visos būtiskajos līgumu pārskatīšanas procesos," pauda Matīss.

Vienlaikus "konsultanta" darbu RS nolēmuši pamest vairāki Rīgas domes un "Saskaņas" deputāti.

Lielāko algu no visiem konsultantiem RS pērn saņēma bijušais "Saskaņas" deputāts Nikolajs Zaharovs. Kādreizējais narkotiku apkarotājs un domnieks Sandris Bergmanis ar RS bija noslēdzis uzņēmuma līgumu par 14 500 eiro, deputāts Viktors Paškovs kā konsultants nopelnījis 14 800 eiro, bet deputāts Igors Kuzmuks saņēmis 19 154 eiro.

Starp RS padomdevējiem bija arī Centrāltirgus direktora konsultants sporta jautājumos Jefimijs Klementjevs, kurš pērn RS saņēmis 6540 eiro.