Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas vicemēra amatam izraudzīti 4 kandidāti

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes sēdē Rīgas vicemēra amatam tiks vērtēti četri kandidāti - pašreizējie domes komiteju vadītāji, apstiprināja bijušā Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) pārstāvis Mareks Gailītis.

GKR deputāts Vjačeslavs Stepaņenko vada Mājokļu un vides komiteju, GKR deputāts Oļegs Burovs - Pilsētas īpašumu komiteju, GKR deputāte Eiženija Aldermane - Izglītības, kultūras un sporta komiteju, bet GKR deputāts Dainis Turlais - Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju. Pēc Gailīša teiktā, tieši kāds no šiem deputātiem, visticamāk, tiks virzīts vicemēra krēslam.

Partijas valdes sēde gaidāma jau šopēcpusdien.

Kā ziņots, Rīgas vicemērs Ameriks nolēmis atkāpties no amata.

Ameriks uzskata, ka apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un GKR reputācija ir apdraudēta.

Ameriks sacīja, ka viņa vadītās partijas frakcija un valde tuvākajās dienās virzīs citu kandidātu domes vicemēra amatam. Atsakoties atbildēt uz žurnālistu jautājumiem, Ameriks pēc sava paziņojuma, atstāja preses brīfinga norises telpas.

Ameriks galvaspilsētas priekšsēdētāja vietnieka amatu ieņēma kopš 2010.gada.

Ameriks no amata atkāpies laikā, kad Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību "Rīgas satiksme" satricinājis korupcijas skandāls, kurā pagājušajā nedēļā tika aizturēts arī bijušais uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs paziņojis, ka lietā ir iesaistītas arī Rīgas domes amatpersonas.

Pavisam šajā kriminālprocesā aizturētas septiņas personas, no kurām sešām, tai skaitā arī Bemhenam, kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.