Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovs apšauba VARAM izredzes panākt Rīgas domes atlaišanu

© Oksana Džadana, F64 Photo Agency

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) nedomā, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) pašreizējā situācijā izdosies tiesiskā veidā panākt Rīgas domes atlaišanu.

Šorīt telefonintervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" Ušakovs atgādināja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) sestdien teikto, ka attiecībā uz Rīgas domi tiks pieņemti tiesiski lēmumi. Pēc Ušakova domām, tiesiski lēmumi nevar tikt pieņemti partiju kongresos, lai gan rosinājums virzīt likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu tapa tieši nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā.

Rīgas mērs norādīja, ka Gerharda profesionalitāte līdz šim vienmēr ir bijusi augstā līmenī. "Skatīsimies, ko viņš darīs," sacīja Ušakovs.

"No tiesiskā viedokļa es, godīgi sakot, neredzu, ka tas būtu iespējams. Es gribētu atzīmēt, ka tiesiska pieeja nozīmē arī vienlīdzīgu pieeju, un (..) tad ir jautājums, kā mēs varam runāt par Rīgu tajā laikā, kad ir atsevišķi jautājumi ar to pašu Jūrmalu, Ventspili vai Daugavpili," uz situāciju citu pilsētu domēs norādīja Rīgas mērs.

Kā ziņots, VARAM ir sagatavojusi likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, un šodien tas tiks izvērtēts ministrijā, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" paziņoja Gerhards.

Viņš norādīja, ka ceļā uz šī likuma pieņemšanu pirmais solis ir Ministru kabineta lēmums. "Es domāju, ka rīt varētu iesniegt [valdībā šo likumprojektu], jautājums, vai tas rīt varētu tikt iekļauts darba kārtībā. Jebkurā gadījumā tas tiks virzīts uz priekšu," solīja ministrs.

Lēmumu aicināt Gerharda vadīto ministriju virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu sestdien kongresā pieņēma viņa pārstāvētā nacionālā apvienība VL-TB/LNNK.

Uzreiz pēc kongresa Gerhards aģentūrai LETA vēl nesteidza solīt, ka izpildīs partijas aicinājumu jau šonedēļ, un solīja, ka attiecībā uz Rīgas domi tiks pieņemts tiesisks lēmums.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem. Minētajā lietā aizturētas septiņas personas, tostarp "Rīgas satiksmes" bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram tagad kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.