Turcijas pašvaldību pārstāvji iepazīsies ar Rīgas pieredzi

No 9. līdz 12. jūlijam Rīgā viesosies vairāku Turcijas pašvaldību pārstāvju – mēru un citu augstu stāvošu amatpersonu - delegācija. Šī vizīte notiks izpētes brauciena „Sociālo pašvaldību attīstība ES” ietvaros.

No Rīgas delegācija dosies uz Tallinu un Helsinkiem.

Turcijas pašvaldību pārstāvjus interesē Rīgas vides un komunālo jautājumu risināšanas pieredze: pašvaldības dārzi un parki, otrreizējās pārstrādes centri, ūdens attīrīšanas iekārtas, kanalizācijas tīkls u.c.. 9.jūlijā plkst. 11:00 Turcijas delegācija tiks uzņemta Rīgas domē, kur tiksies ar RD Ārlietu pārvaldes vadītāju B.Buku-Vaivadi, Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas dārzi un parki” direktora vietnieku Uldi Zommeru, kā arī SIA „Rīgas ūdens” pārstāvi, bioloģiskās attīrīšanas stacijas „Daugavgrīva” vadītāju Māri Zviedri.

Latvijā

“Treknā Latvija” nonākusi pasaules uzmanības lokā: mūsu valstī aptuveni 60% pieaugušo un 20% bērnu esot liekais svars, savukārt 25% iedzīvotāju ir piemeklējusi aptaukošanās – par to liecinot Pasaules veselības organizācijas dati. Tāpēc – tuklajiem jāoperē kuņģis, lai vairs nevarētu piedzīt kuņģi pēc sirds patikas.

Svarīgākais