Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovs kļuvis par Eiropas socialdemokrātu mēru tīkla prezidentu

© Publicitātes foto

Eiropas Sociālistu partijas (PES) kongresā Lisabonā, kur piedaloties 34 valstu partiju līderiem, “Saskaņas” priekšsēdētājam Nilam Ušakovam tika uzticēts veidot progresīvu PES pilsētu mēru sadarbības tīklu. Ušakovs arī kļuvis par tīkla pirmo prezidentu.

No Ušakova uzrunas pirms ievēlēšanas: “2019. gada vēlēšanas noteiks Eiropas kontinenta nākotni. Tā ir dažādu redzējumu sāncensība. Viens redzējums Eiropas Savienība, Eiropas kontinents bez robežām. Miera, labklājības un sociālā taisnīguma Eiropa. Cits redzējums - tā ir Orbāna Eiropa, tā ir “Alternatīva Vācijai”, Zviedru demokrāti un Breksits. Ja mēs zaudēsim 2019. gadā - Eiropa zaudēs. Sagrūs mūsu sapņi. Sagrūs sapņi par mūsu bērnu nākotni. Manam dēlam ir trīs ar pusi gadi, un es nevēlos, lai viņš dzīvotu Orbāna vai “Alternatīva Vācijai” Eiropā. Man ir liels gods kalpot kā mēram jau gandrīz desmit gadus. Un es labprāt izvēlos runāt par problēmām no praktiskā viedokļa. 2019. gadā mums būs daudz problēmu. Mums nāksies cīnīties par mūsu vēlētājiem, ko cenšas aizvest populisti. Mums nāksies cīnīties ar ārkārtīgi zemu aktivitāti. Iespējamība, ka populistu vai nacionālistu vēlētāju aktivitāte būs augstāka, nekā to vēlētāju, kas atbalsta kreiso politiku, manuprāt, ir diezgan augsta. 2019. gada izaicinājumi, ņemot vērā dažādus panākumu līmeņus nacionālajā līmenī, būs sarežģīti.

Publicitātes foto



Mūsu ģimenei ir aktīvi, kuru nav citām Eiropas partijām. Tie ir mēri. Simtiem un simtiem mēru, kas vada galvaspilsētas, lielas un vidējas pilsētas, kas realizē progresīvu politiku visā Eiropā. Un tagad mēs redzam, ka Eiropas Sociālistu partijai nepieciešams mēru atbalsts. Fransam Timmermanam nepieciešams mēru atbalsts. Mums visiem tas ir nepieciešams 2019. gadā.

Tieši tāpēc ideja par progresīvo mēru tīkla izveidi ir vitāli būtiska mūsu ģimenes nākotnei. Un, kad mēs runājam par nākotni un šo tīklu, mēs runājam ne tikai par 2019. gadu, bet arī tālāko perspektīvu. Runa ir par uzvaru nākamajā gadā, par progresīvas politikas realizāciju un mūsu pilsoņu aizstāvību”.

Savukārt Sergejs Staniševs, PES prezidents paziņoja: “Ušakovs jau 10 gadus vada Latvijas galvaspilsētu, istenojot īstu sociāldemokrātisko politiku. Kā veiksmīgam mēram, mēs esam uzticējuši viņam izveidot un vadīt Eiropas progresīvo sociāldemokrātisko mēru tīklu. Un viens no viņa izaicinājumiem būs strādāt Eiroparlamenta vēlēšanās, lai veicinātu atbalstu mūsu idejām”.