Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas dome piešķir 10 000 eiro Andreja Žagara vadītam fondam

© F64

Apstiprinot Rīgas domes 2018.gada budžeta grozījumus, opozīcijā esošās partijas "Latvijas attīstībai" deputāta Andreja Žagara vadītajam fondam piešķirti 10 000 eiro.

Finansējums tiks tērēts, lai segtu "Gewandhaus" koncerta ciklu izmaksas.

Žagars ir viens no "Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonda" dibinātājiem. Budžeta grozījumu paskaidrojumu rakstā norādīts, ka "Rīgas tūrisma attīstības biroja" organizēto pasākumu finansēšanai tiks novirzīti vairāk nekā 559 000 eiro, no kuriem 10 000 pienāksies arī amatpersonas pārstāvētajam dibinājumam.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pats deputāts, finansējums tiks tērēts, lai segtu "Gewandhaus" koncerta ciklu izmaksas. Koncerti Rīgā notika 13.oktobrī un 14.oktobrī un ir daļa no valsts simtgadei veltītā koncertcikla "Dzimuši Latvijā", kuru atbalsta Kultūras ministrija.

"Tā kā "LiveRiga" ir programma, kas atbalsta kultūras projektus, arī mūsu fonds tajā pieteicās ar lūgumu atbalstīt pasākumu ar viņiem pieejamo finansējumu," skaidroja Žagars. Kopējās pasākuma izmaksas esot bijušas ap 300 000 eiro.

Taujāts, vai nesaskata tajā interešu konfliktu, Žagars pauda, ka "nedarbojas fondā viens pats" un nauda tiks izmantota ļoti skaidram mērķim, par kuru fonds arī atskaitīsies. "Tas nav paredzēts privātai iniciatīvai, kur ir manas intereses, bet gan valstiski svarīgam notikumam," sacīja deputāts.

Finansējumu fondam piešķirt paredzēja Rīgas domes kopējais budžeta grozījumu projekts, taču neviens no opozīcijas deputātiem, tostarp pats Žagars, grozījumus neatbalstīja, balsojot pret tiem.

"Firmas.lv" pieejamie dati liecina, ka "Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds" dibināts 2014.gadā un tā valdē darbojas Žagars, Andris Ķēniņš un Normunds Matutis. Pērn fonds strādājis ar 162 559 eiro apgrozījumu un 8008 eiro peļņu.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālajā operā 13.oktobrī un 14.oktobrī notika latviešu diriģenta Andra Nelsona, trompetista Hokana Hardenbergera un Leipcigas orķestra "Gewandhaus" koncerti.