Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Gada laikā pārbūvēs ūdensvadu posmā no Marijas ielas līdz Aspazijas bulvārim

© Publicitātes foto

Šonedēļ iesākušies ūdensvada pārbūves darbi Marijas ielas un Raiņa bulvāra satiksmes mezglā. Tas ir pirmais posms vērienīgam projektam, kura ietvaros tiks pārbūvēts ūdensvads no Marijas ielas līdz Aspazijas bulvārim ar kopējo garumu 565 metri. Šī projekta izmaksas ir 902 850 eiro, būvdarbu pabeigšanas provizoriskais termiņš – nākamā gada rudens.

Būvdarbu veikšanas tehnoloģiskā sarežģītība slēpjas apstāklī, ka tie tiks veikti arī zem Pilsētas kanāla - ar horizontāli vadāmās urbšanas metodi. Iesākumā trase no esošā ūdensvada pieslēguma Marijas ielā virzīsies pa Raiņa bulvāri, šķērsos Pilsētas kanālu, Radio ielu un pieslēgsies pie esošā ūdensvada Aspazijas bulvārī. Plānots, ka Raiņa bulvārī ūdensvads tiks izbūvēts ar beztranšejas metodi, jauno ūdensvadu ievelkot jau esošajā, to sagraujot. Ar beztranšejas metodi tiks izbūvēts ūdensvads arī Radio ielā, zem tramvaja sliežu šķērsojuma, tikai šajā vietā plānots izmantot citu tehnoloģisko risinājumu, proti, ūdensvadu iemontējot apvalkcaurulē. Lai varētu izbūvēt šo šķērsojumu, tiks renovēts arī esošais kanalizācijas vada posms 55 metru garumā. Ūdensvada šķērsojumu ar tramvaja sliedēm Aspazijas bulvārī, kā arī pārējos minētās trases posmos, plānots izbūvēt ar atklātās tranšejas metodi.

Ievērojami apgrūtinājumi satiksmei ūdensvada izbūves darbu laikā netiek prognozēti. Ūdensvada izbūve posmā no Marijas ielas līdz Aspazijas bulvārim nepieciešama, ūdensapgādes drošības uzlabošanai šīs apkaimes iedzīvotājiem.