Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Saeimas vēlēšanu rezultātā nomainīsies trešdaļa Rīgas domes opozīcijas

© F64

13.Saeimā ievēlēti desmit Rīgas domes deputāti, kas nozīmē, ka nomainīsies trešdaļa opozīcijā strādājošo domnieku.

Lielāko daļu no Saeimā iekļuvušajiem opozicionāriem veido Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas pārstāvji.

Lielāko daļu no Saeimā iekļuvušajiem opozicionāriem veido Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas pārstāvji. Saeimā cerēja iekļūt visi deviņi frakcijas deputāti, bet tas ir izdevies septiņiem - frakcijas vadītājam Jānim Bordānam, kā arī deputātiem Jutai Strīķei, Jurim Jurašam, Krišjānim Feldmanam, Sandim Riekstiņam, Lindai Ozolai un Evitai Zālītei-Grosai.

Pēc partijas frakcijas referentes Santas Suhakas teiktā, viņu vietu domē ieņems Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Druvis Kleins, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības valdes priekšsēdētājs Imants Keišs, Valsts probācijas dienesta vecākais speciālists Pēteris Aglonietis, jurists un SIA "Legatus" valdes loceklis Valters Bergs, Rīgas Tehniskās universitātes vieslektors un Valsts zemes dienesta analītiķis Māris Grīnbergs, kā arī Liepājas simfoniskā orķestra grupas koncertmeistars Mārcis Kūlis un jurists Jānis Ozols.

No partijas "Latvijas attīstībai" frakcijas Saeimā ievēlēts tās priekšsēdētājs Juris Pūce un deputāts Mārtiņš Bondars.

Viņu vietā darbu pašvaldībā sāks uzņēmējs un partijas valdes loceklis Andris Bačkurs un partijas jaunatnes nodaļas vadītājs, SIA "CNC SAAN" projektu vadītājs Edgars Lejnieks.

Savukārt valdošās partijas "Saskaņa" frakcijas rindas atstās viena deputāte - Regīna Ločmele-Luņova. Viņas vietā kolēģiem pievienosies ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas vada komandieris un vairāku uzņēmumu valdes loceklis Artūrs Hroļenko.

Neveiksmīgu startu vēlēšanās pieredzējuši vēl daži domnieki. Saeimā iekļūt nav izdevies divām JKP deputātēm - Marijai Balcerei un Evai Mārtužai. Tāpat pašvaldībā darbu turpinās vēlēšanās kandidējušais, ilggadējais domnieks Olafs Pulks un viņa partijas biedrs Uģis Rotbergs.

Iekļūt valdībā cerēja arī divi nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti - Jurģis Klotiņš un Dainis Locis, kā arī viens "saskaņietis" Viktors Paškovs.

Kā ziņots, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.