Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

BKUS medicīnas māsām, viņu palīgiem un Bāriņtiesas darbiniekiem būs lētāka braukšanas maksa Rīgā

© F64 Photo Agency

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) medicīnas māsām un viņu palīgiem, kā arī Rīgas bāriņtiesas darbiniekiem Rīgas dome plāno piešķirt braukšanas maksas atvieglojumus Rīgas sabiedriskajā transportā, liecina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas darba kārtība.

Tas nozīmē, ka šādas biļetes cena biļetes cena Bērnu slimnīcas māsām un viņu palīgiem, kā arī Rīgas bāriņtiesas darbiniekiem būtu 12 eiro, jo pilna šī abonementa cena mēnesim ir 40 eiro

Braukšanas maksas atvieglojumu plānots noteikt 28 eiro apmērā no abonementa biļetes cenas visām mēneša darba dienām visos tramvaju, trolejbusu vai autobusu maršrutos. Tas nozīmē, ka šādas biļetes cena biļetes cena Bērnu slimnīcas māsām un viņu palīgiem, kā arī Rīgas bāriņtiesas darbiniekiem būtu 12 eiro, jo pilna šī abonementa cena mēnesim ir 40 eiro.

F64 Photo Agency

Kā teikts dienas kārtībai pievienotajā paskaidrojuma rakstā, ņemot vērā, ka BKUS nodrošina Rīgas pilsētas iedzīvotāju bērnu ārstniecību stacionārā, pašvaldības ieskatā, nepieciešams piešķirt sociāli mazāk aizsargātajiem BKUS darbiniekiem - medicīnas māsām un māsu palīgiem - tādus pašus atvieglojumus kā ārstniecības procesā iesaistītajām personām, kas strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.

"Šie BKUS darbinieki - medicīnas māsas un māsu palīgi, saņem zemu atalgojumu, viņiem ir pagarinātas darba stundas, kā arī kopumā BKUS trūkst darbinieku, kas strādā šajā profesijā. Līdz ar to piešķirtie braukšanas maksas atvieglojumi varētu piesaistīt un motivēt ārstniecības personas darbam bērnu veselības aprūpē," teikts paskaidrojumā. Atlaides tiks piešķirtas tām medicīnas māsām un tiem māsu palīgiem, kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

Atvieglojumus paredzēts piešķirt arī tām Rīgas bāriņtiesas amatpersonām un tiem darbiniekiem, kuriem tiešo darba pienākumu pildīšanai nepieciešama regulāra pārvietošanās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, lai nodrošinātu bērna vai aizgādnībā esošās personas tiesību un tiesisko interešu aizsardzību, un kuriem noteikts normālais darba laiks.

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumu, pašvaldībām ir tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja pārvadātājam, kas šajā gadījumā ir SIA "Rīgas satiksme", radušies zaudējumi tiek pilnībā kompensēti no pašvaldības budžeta.