Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes opozīcija iebilst Krasnogolova palikšanai Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā

© f64

Rīgas domes opozīcijas deputāti iebilst pret Aivara Krasnogolova atkārtotu ievēlēšanu Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā, nerīkojot amata konkursu.

Šorīt Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē bija plānots skatīt jautājumu par Krasnogolova atkārtotu iecelšanu amatā, taču deputāts Olafs Pulks (V) paziņoja, ka, viņaprāt, uz šo amatu būtu jāizsludina amata konkurss. Šādu lūgumu domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) esot nosūtījušas visas opozīcijas frakcijas, taču atbilde saņemta neesot.

Kā uzsvēra Pulks, balstoties uz Bāriņtiesas likumu, "organizējot bāriņtiesas priekšsēdētāja amata vēlēšanas, attiecīgās pašvaldības dome izprasa no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) atzinumu par bāriņtiesas darbību pēdējo triju gadu periodā".

Šāda prasība esot obligāta, taču, pēc Pulka paustā, deputātu rīcībā bāriņtiesas darba izvērtējuma neesot, līdz ar to lemt par priekšsēdētāja atkārtotu ievēlēšanu neesot iespējams, tādēļ jautājums no dienas kārtības būtu jāatceļ.

"Krasnogolovs šajā amatā ir bijis jau divus termiņus, kas kopumā ir desmit gadi. Es zinu, ka likums neliek obligāti rīkot amata konkursu, taču mēs gribētu šādu iespēju tomēr izmantot. Man personīgi pret Krasnogolovu nekādu iebildumu nav, un, ja konkursa komisija viņu joprojām atzīs par labāko kandidātu šim amatam, nebūs nekādu iebildumu un mēs viņa kandidatūru atbalstīsim," sacīja Pulks.

Komitejas vadītāja Olga Veidiņa (S) kolēģiem solīja, ka tuvākajās dienās viņi saņems gan informāciju no VBTAI, gan atbildi no priekšsēdētāja, taču piekrita jautājumu no dienas kārtības izslēgt. Vienlaikus tika pārcelta jautājuma skatīšana arī par Ineses Ērgles atkārtotu iecelšanu bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieces amatā.