Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Gerhards: Dodu Rīgas domei laiku līdz 7.maijam

© F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) Rīgas domes nolikuma deputātu tiesību ierobežojošo normu atcelšanai devis laiku līdz 7.maijam.

Kā šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Gerhards, ja līdz 7.maijam Rīgas dome minētās nolikuma normas neatcels pati, tad to izdarīs ministrs. "Pēdējā atbilde no Rīgas domes ir, ka tā līdz 7.maijam kopā ar opozīciju centīsies izveidot tādu nolikumu, kas tomēr atbilst likuma prasībām. Ja šāds nolikums netiks pieņemts, tad neapšaubāmi ar savu rīkojumu es apturēšu pašreizējo nolikuma redakciju," solīja Gerhards.

Vaicāts, vai Rīgas domes nolikuma jautājumā neplāno pieņemt arī kādus citus radikālākus lēmumus, ministra atzina, ka gadījumā, ja Rīgas dome nespēs pildīt savus darbus, tad varēs arī diskutēt par tās atlaišanu un jaunām vēlēšanām. Tomēr no Gerharda teiktā bija noprotams, ka patlaban tik radikālu lēmumu pieņemšana būtu pāragra, jo vēl nav izmantoti visi citi instrumenti situācijas normalizēšanai.

Kā ziņots, Gerhards 26.martā izdeva rīkojumu par 1.martā pieņemto Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu darbības apturēšanu. Tie paredzēja, ka deputāti sēdēs nedrīkst uzdot vairāk par trīs jautājumiem. Tajā pašā dienā dome sasauca ārkārtas sēdi, kurā nolikums tika mainīts, nosakot, ka turpmāk jautājumu sesijai par vienu lēmumprojektu tiks atvēlētas 20 minūtes, bet skatot pašvaldības budžetu - 90 minūtes.

10.aprīlī ministrija paziņoja, ka Rīgas domes saistošo noteikumu grozījumi, kas nosaka 20 minūšu laika ierobežojumu deputātu jautājumu uzdošanai, arī neatbilst spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un būtu jāatceļ.