Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovs: Ielu Ņemcova vārdā varētu nosaukt pēc 7 gadiem

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Iniciatīva vienu no Rīgas ielām nosaukt par godu Krievijas opozicionāram Borisam Ņemcovam pēc būtības ir atbalstāma, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Viņš gan norādīja, ka Rīgā esot pieņemts nogaidīt desmit gadus pēc cilvēka nāves pirms šādas iniciatīvas īstenot. "Pieturēsimies pie principa, ka uzturam šos desmit gadus," sacīja Ušakovs.

Ņemcovs tika nošauts 2015.gada februārī, kas nozīmē, ka minētā iecere varētu tikt īstenota ātrākais pēc septiņiem gadiem.

Rīgas mērs piebilda, ka šobrīd tiekot spriests par iespēju nodēvēt kādu galvaspilsētas vietu 2008.gadā mūžībā aizgājušās latviešu aktrises Vijas Artmanes vārdā.

Kā ziņots, ar priekšlikumu nosaukt kādu no Rīgas ielām par godu Ņemcovam pie Ušakova vērsies partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

AFP/Scanpix

Iepriekš arī vēstīts, ka šomēnes ASV varasiestādes paziņojušas, ka daļa avēnijas līdzās Krievija vēstniecībai Vašingtonā nosaukta par Borisa Ņemcova laukumu.

Ņemcovs tika nošauts 2015.gada 27.februārī Maskavas centrā, netālu no Kremļa. Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija apgalvo, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to ir tieši saistīts Čečenijas republikas vadītājs Ramzans Kadirovs, kurš, iespējams, rīkojies saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.