Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovs samaksājis 140 eiro sodu; pašvaldības Facebook lapu uzturēs kā privātpersona

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Kā iepriekš vēstīts, Valsts valodas centrs par komunicēšanu pašvaldības portāla Facebook lapā svešvalodās Rīgas mēram Nilam Ušakovam piemēroja 140 eiro sodu. Rīgas mērs paziņojis, ka sodu ir samaksājis no personīgajiem līdzekļiem.

Mērs norāda, ka sods par to, ka Rīgas dome ar rīdziniekiem Facebook komunicē krieviski un angliski ir samaksāts, kas veikts no personīgajiem līdzekļiem.

"Prasība Satversmes tiesai tiek gatavota, jurists arī tiek apmaksāts no privātiem līdzekļiem.

Līdz Satversmes tiesas spriedumam esošās Rīgas domes Facebook lapas krieviski un angliski uzturēšu es pats un mani kolēģi. Un tikai par saviem, nevis pašvaldības līdzekļiem. Šajās lapās mēs turpināsim izvietot visu nepieciešamo informāciju, kā arī atbildēt uz rīdzinieku jautājumiem tajās valodās, kurās būs rīdziniekiem ērtāk komunicēt, tajā skaitā krieviski.

Tādējādi saziņa ar rīdziniekiem citās valodās nokļūst pilnībā ārpus Valsts valoda likuma jurisdikcijas, tā kā šo saziņu neīstenos pašvaldība, bet gan vienkārši personu grupa, kas vēlas palīdzēt pašvaldībai un rīdziniekiem," vēsta ieraksts mēra sociālajos tīklos.