Rīgā ebreju draudzei plāno nodot divus nekustamos īpašumus

© f64

Rīgas dome sabiedriskā labuma reliģiskajai organizācijai "Habad-Ļubavič draudze" bezatlīdzības lietošanā plāno nodot divus zemesgabalus bez adreses pie Firsa Sadovņikova ielas 14 un Lāčplēša ielas 141.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja šodien sēdē skatīja jautājumu par zemesgabalu nodošanu bezatlīdzības lietošanā organizācijai "Habad-Ļubavič draudze".

Blakus nododamajiem zemesgabaliem atrodas nekustamais īpašums Lāčplēša ielā 141, uz kuru īpašuma tiesības nostiprinātas Rīgas ebreju reliģiskajai draudzei, kura nomas tiesības uz īpašumu līdz 2095.gadam nostiprinājusi starptautiskās ebreju organizācijas "Habad-Ļubavič" Rīgas centram.

Pamatojoties uz organizācijas pērn jūlijā rakstīto iesniegumu, lai sabiedrības interesēs veicinātu reliģiskās organizācijas darbību labdarības, trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu sociālās labklājības celšanas un izglītības veicināšanas jomā, plānots organizācijai nodot bezatlīdzības lietošanā divus zemesgabalus bez adreses pie Firsa Sadovņikova ielas 14 un Lāčplēša ielas 141. Viena 38 kvadrātmetrus lielā īpašuma kadastrālā vērtība ir 38 eiro, bet otrs īpašums ir 1141 kvadrātmetru liels un tā kadastrālā vērtība ir 1141 eiro.

Zemesgabalus plānots nodot bezatlīdzības lietošanā uz laiku, kamēr reliģiskajai organizācijai "Habad-Ļubavič draudze" ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss vai līdz Firsa Sadovņikova ielas un Lāčplēša ielas vai to krustojuma pārbūvei, un/vai inženierkomunikāciju būvei, bet ne ilgāk kā uz pieciem gadiem.

Lietotājam būs jāņem vērā, ka zemesgabali atrodas ielu teritorijā starp ielu sarkano līniju robežām, kur nav izbūvēta iela un ko nav paredzēts izmantot ielas būvniecībai tuvāko piecu gadu laikā.

Turklāt zemesgabalus nav atļauts iekļaut Lāčplēša ielā 141 un Firsa Sadovņikova ielā 14 apbūves normatīvajos rādītājos.

Komitejas deputāti atbalstīja nekustamo īpašumu nodošanu organizācijai. Galējo lēmumu pieņems Rīgas dome.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.