Jakrinam jāizvērtē Satiksmes departamenta darbinieku paveiktais

© F64

Par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmētajam Emīlam Jakrinam uz būvniecības sezonas beigām uzticēts novērtēt arī atsevišķu citu departamenta darbinieku paveikto vai, tieši otrādi, nepaveikto, un tad tiks pieņemts lēmums par viņu nākotni, šodien žurnālistiem norādīja Rīgas domes priekšsēdētājas Nils Ušakovs (V).

Ušakovs skaidroja, ka deputātu balsojums par departamenta vadītāja Vitālija Reinbaha atbrīvošanu no amata notiks Rīgas domes sēdē 30.augustā. Viņš arī norādīja, ka viņa vietnieka padomnieks, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jakrins par departamenta vadītāja pienākumu izpildītāju izvēlēts, jo viņam ir pieredze līdzīgā darbā citās institūcijās.

Par to, kurš turpmāk vadīts departamentu, lēmums tiks pieņemts pēc būvniecības sezonas beigām, teica Rīgas mērs.

To, vai amats tiks piedāvāts Jakrinam, Ušakovs komentēja izvairīgi. "Es nevaru pateikt ne jā, ne nē. Tas ir pagaidu risinājums," sacīja Rīgas mērs. "Paskatīsimies, kā viņš strādā, vai nu virzīsim viņu, vai kādu citu, organizējot konkursu," sacīja Ušakovs.

Reinbaham citu amatu pašvaldības struktūrās Ušakovs neredzot. Uz norādi, ka opozīcija jau iepriekš ierosināja atbrīvot Reinbahu no amata, bet domes deputāti atbalstīja viņa palikšanu amatā, Ušakovs atbildēja, ka pašvaldības "opozīcijai esot darbs prasīt visus atstādināt - sākot ar Reinbahu un beidzot ar Ušakovu un [Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri] Ameriku".

Ušakovs arī pauda, ka pirms mēneša opozīcijas ierosinātais balsojums bija sagatavots uz pieņēmumiem, bet šoreiz viņš kā darba devējs redzējis, ka darbinieks nav izpildījis savus pienākumus, tāpēc ir atstādināms.

Ušakovs uzsvēra, ka Rīgā šovasar notiek vērienīgi ceļu remontdarbi - Brīvības, Lāčplēša un Barona ielā. Veikt šos darbus pašvaldībai esot liels izaicinājums. "Diemžēl esam spiesti atzīt, ka Satiksmes departaments nebija uzdevumu augstumos, un atsevišķās situācijās redzam, ka darbi, tieši pateicoties departamenta aktivitātēm, ir uzsākti vēlāk, nekā bija plānots. Daudzās situācijās esam spiesti risināt problēmas, kas pēc būtības ir varoņdarbs, līdz ar to pieņemts lēmums par Reinbaha atstādināšanu no amata," viņš skaidroja.

Jau vēstīts, ka šodien pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu no amata atstādināts Satiksmes departamenta direktors Reinbahs, sociālajā tīklā "Twitter.com" otrdienas rītā pavēstīja Ušakovs.

Kā skaidroja Ušakovs, pēc būvsezonas beigām tāpat tiks lemts par citu departamenta darbinieku panākumiem un neveiksmēm. Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmēts Jakrins.

Kā liecina LETA arhīvs, jaunieceltais Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins savulaik bija partijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK biedrs, 2005.gadā ieņēma Rīgas vicemēra Jāņa Birka padomnieka amatu, kā arī SIA "Rīgas nami" padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Savukārt 2010.gadā ar Jakrina vārdu bija saistīts politisks skandāls, kad partijas biedri viņu izslēdza no partijas, jo Jakrins vienlaikus ieņēma vairākus nozīmīgus amatus, tostarp satiksmes ministra biroja vadītāja amatu un CSDD valdes locekļa amatu. Kā toreiz pauda nacionālās apvienības vadība, Jakrina iecelšana CSDD valdē vērtējama kā nepieņemama gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.