Rīgā plāno izvietot bīstamo atkritumu reģenerācijas iekārtu

Rīgā, Atlasa ielā 4, kas atrodas netālu no Meža kapiem, plānots izvietot bīstamo atkritumu reģenerācijas iekārtu.

To vēlas uzstādīt SIA "Eko Steel", un Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien akceptēja šo ieceri.

"Eko Steel" vēlas paplašināt savu darbību, un jaunā iekārta paredzēs nolietoto transportlīdzekļu savākšanu, pārstrādi un īslaicīgu uzglabāšanu, kā arī dažāda veida atsevišķu atkritumu savākšanu un īslaicīgu uzglabāšanu.

Vides pārraudzības valsts birojs konstatējis, ka atbilstoši likumdošanai šo darbību atļaušanai nav nepieciešams ietekmes uz vidi novērtējums.

Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš informēja, ka šī iecere neradīs negatīvu ietekmi uz vidi. Savukārt Rīgas domes Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja Ilze Purmale apliecināja, ka iekārtu plānots izvietot tam paredzētā ražošanas un komercdarbības apbūves teritorijā.

Gala lēmums par iekārtas izvietošanu vēl jāpieņem Rīgas domei.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais