Rīgu popularizēs Sanktpēterburgas Starptautiskajā Inovāciju forumā

Ar mērķi popularizēt Rīgu kā uzņēmējdarbībai un investīcijām pievilcīgu reģionu Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inovāciju inkubatoru šodien pārstāvēs galvaspilsētu Sanktpēterburgas Starptautiskajā Inovāciju forumā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Dalība pasākumā notiek Eiropas Savienības atbalstītā projekta "Baltijas jūras reģiona inovāciju atbalsta centrs (BaSIC)" laikā. Rīga kā viena no Baltijas jūras reģiona galvaspilsētām tiks pārstāvēta projekta kopējā stendā un seminārā "Pārskatāmas uzņēmējdarbības vides veidošana inovatīviem uzņēmumiem Baltijas jūras reģionā", kurā Rīgas pārstāvji plašākai auditorijai sniegs informāciju par uzņēmējdarbības vidi un iespējām Rīgā, kā arī atbalsta pasākumiem un tirgus piekļuves punktiem jauniem uzņēmumiem.

Sanktpēterburgas Starptautiskais Inovāciju forums ir ikgadējs starptautisks pasākums, kas laika posmā no 29.septembra līdz 1.oktobrim norisināsies Sanktpēterburgas kongresu centrā "Lenexpo".

Forums vienuviet pulcē dažādu inovāciju tehnoloģiju jomu - informācijas tehnoloģijas, optika, laboratoriju tehnoloģijas un ķīmija, farmācija un biotehnoloģijas - pārstāvjus, piedāvājot pasākumus uzņēmējiem, zinātniekiem, izglītības nozares pārstāvjiem, politiķiem un preses pārstāvjiem.

"Baltijas jūras reģiona inovāciju atbalsta centrs" ir projekts, ko līdzfinansē Eiropas Savienība (ES) INTERREG IV B Baltijas jūras reģiona programmā 2007.-2013.gadam. Projekta mērķis ir uz inovācijām balstītas uzņēmējdarbības atbalsts Baltijas jūras reģionā. Projekts tiek īstenots no 2009. līdz 2012.gadam.

Galvenie projekta darbības virzieni ir uzņēmējdarbības atbalsts un apmācība, uzņēmumu kopu sadarbības veidošana, inovāciju infrastruktūras pilnveidošana un internacionalizācijas instrumentu izveidošana Baltijas jūras reģionā. Piedaloties Sanktpēterburgas Starptautiskā Inovāciju forumā, projekta partneri vēlas aicināt Krieviju aktīvāk sadarboties inovatīvu ideju realizēšanā Baltijas Jūras reģionā.

Projekta kopējais budžets 10 ES valstīm ir 2 754 255 eiro (1,9 miljoni latu), no tiem uz Rīgas pilsētu attiecināmi - 160 945 eiro (112 661 lats), kur ES līdzfinansējums ir 85% un Rīgas domes līdzfinansējums - 15%.

Kopumā Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pašlaik piedalās sešu ES atbalstīto projektu īstenošanā, kā arī pārrauga 35 ES projektus, kuros piedalās citas Rīgas domes struktūrvienības.

Svarīgākais