Rīga piedalīsies Hanzas dienās Pērnavā

No 24. līdz 27.jūnijam Pērnavā (Igaunija) norisināsies 30.Starptautiskās Hanzas dienas. Lai veicinātu Rīgas atpazīstamību un uzlabotu Rīgas tēlu, nostiprinātu Hanzas savienības pilsētu sadraudzību un sekmētu pilsētu sadarbību dažādās jomā, Rīgu pārstāvēs speciālisti no Rīgas domes Ārlietu pārvaldes, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Rīgas Tūrisma informācijas un koordinācijas centra.

Hanzas dienu ietvaros Rīgas pilsētas pārstāvji apmeklēs Hanzas komisijas un Hanzas pilsētu delegātu sēdes, kuru ietvaros tiks izvērtētas 2009. un 2010. gada Hanzas dienas, kā arī pārrunāta 2011. gadā plānoto Hanzas dienu programma un izskatīti pieteikumi nākamo Hanzas dienu rīkošanai. Delegātu sēžu laikā paredzēta jaunu Hanzas pilsētu uzņemšana, tiks uzklausīti Tūrisma, Ekonomikas un Hanzas vēstures darba grupu ziņojumi, kā arī notiks balsošana par jaunajiem Hanzas pilsētu pārstāvjiem Hanzas komisijā un sniegts pārskats par mākslas projektu Hanseartworks, kā arī Youth Hansa – jauniešu aktivitāšu programmu.

Starptautisko Hanzas dienu ietvaros Rīgas pilsētas pārstāvji piedalīsies arī Ekonomikas forumā „Hanzas pilsētas + tūrisms = Hanzas tūrisms?”, kurā uzstāsies ar ziņojumu par Rīgu kā kultūras galvaspilsētu 2014.gadā.

Hanzas izstādē-gadatirgū darbosies Rīgas stends, prezentējot pilsētu un tās tūrisma iespējas, akcentējot lielākos pasākumus un notikumus (Rīga-Kultūras Galvaspilsēta 2014, Starptautiskā buru kuģu regate Tall Ships Races 2013 u.c.) Rīgas stenda apmeklētājus ar Rīgas amatnieku – audēju un pinēju - darinājumiem iepazīstinās tautas lietišķās mākslas studijas „Rīdze” un „Vasa”, rādot rokdarbu tapšanas procesu, kā arī piedāvājot iespēju iegādāties savus izstrādājumus.

Rīga ir Jauno laiku Hanzas savienības locekle kopš 2000.gada un šī savienība šobrīd apvieno 175 pilsētas no 15 valstīm. Hanzas savienības mērķis ir veicināt tās dalības pilsētu sadarbību, lai sniegtu ieguldījumu to saimnieciskajā, sociālajā, kultūras un tūrisma attīstībā. Starptautiskās Hanzas dienas ir ikgadējs pasākums, kas ik gadu tiek rīkotas citā dalības pilsētā.

Svarīgākais