Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīga pasaulē

Briselē prezentē Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu

Otrdien, 15. oktobrī, Eiropas Parlamenta Baltijas ceļa gaitenī ar krāšņu vokālās grupas „Latvian Voices” priekšnesumu tika atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas veidotā izstāde „Jūgendstila Rīga”. Pasākums, kas tapis pēc Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres iniciatīvas sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014” un ar Latvijas vēstniecības Beļģijā atbalstu, Latvijai tuvās skaņās un raksturīgās garšās iepazīstina ar galvaspilsētu Rīgu. „Latvija ir unikāla valsts – latviešu tautai ir izdevies saglab

āt savu neatkārtojamo būtību cauri gadsimtiem un nebūt ne viegliem laikiem. Tuvojoties Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam 2014.gadā, vēlējos saviem kolēģiem parādīt labāko, ar ko lepojamies – latviešu tautas dziesmas, UNESCO kultūras mantojuma sarakstā iekļauto Rīgas jūgendstila mākslu un arhitektūru, gardāko, ko ražo mūsu pārtikas uzņēmumi,” pasākumu raksturo I.Vaidere.

 

Pasākumā Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālais simbols un Pasaules koru olimpiādes vēstneses – vokālā grupa „LatvianVoices” izpildīja skaistākās latviešu tautasdziesmas oriģinālos aranžējumos. Pateicoties Latvijas pārtikas uzņēmumiem „Laima”, „Latvijas balzams”, „Cēsu alus”, „Lāči”, „Brīvais vilnis”, „Libertu”, „Līgatnes vīna darītava”, „Abavas ģimenes vīna darītava”, „Cesvaines piens”, „Valmieras piens”, „Elpa” un „Smiltenes piens” viesi varēja nobaudīt Latvijas tradicionālos gardumus.

 „Mēs esam izredzēta tauta – tāda, kurai ir stipras saknes, spēcīgas kultūras tradīcijas, sava valoda un, kas vissvarīgāk, pašiem sava valsts. Mums ir ar ko lepoties – un esmu pārliecināta, ka šis pasākums pozitīvi pārsteigs arī Eiropas Parlamentu, līdzīgi kā 2008.gadā, kad uz Eiropas Parlamentu aizvedu UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojumu – latviešu Dziesmu un Deju svētkus,” stāsta deputāte.