Apbalvos Pašvaldības policijas darbiniekus

Par būtisku palīdzību Valsts policijai, noskaidrojot un pārtraucot noziedzīga grupējuma darbību, ar naudas prēmijām tiks apbalvoti vairāki Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki - tā nolēma Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais: "Esam saņēmuši Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšlikumu apbalvot vairākus mūsu policistus, kuri ilgstoši strādāja, atklājot un likvidējot prostitūcijas tīklu. Vesela virkne suteneru, kuri darbojās organizētā grupā, ir aizturēti un gaida tiesu - jāatzīmē, ka viņu nodarbe kvalificējama kā smags noziegums. Gribu piebilst, ka policijas darbinieki sastapās arī ar stipru pretestību, sabiedrības acīs tos mēģināja kompromitēt, taču viņu darbs kopā ar Valsts policiju vainagojās ar spožiem rezultātiem. Pagājis tieši gads, kad mēs uzsākām cīņu ar prostitūtām un suteneriem, solot tos izsvēpināt - un mēs panācām ne tikai to darbības būtisku ierobežošanu, mēs sagrāvām to kodolu. Protams, visdrīzāk būs mēģinājumi radīt citu, taču mēs esam tam gatavi”.

Par iniciatīvu, pašaizliedzīgu rīcību un lielu darba ieguldījumu smagā nozieguma atklāšanā Centra rajona pārvaldes darbiniekiem tiks piešķirtas prēmijas: pārvaldes priekšniekam Aigaram Trulim, pārvaldes priekšnieka vietniekam Jānim Bērzkalnam un sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas priekšniekam Vitālijam Škutānam - 40 procentu apmērā no darbiniekiem noteiktās mēnešalgas, galvenajai inspektorei Inesei Gaidžunai, vecākajam inspektoram Jurim Dzērvem un kārtībniekam Staņislavam Šeiko - 60% apmērā. Prēmijas tiks izmaksātas no Rīgas pašvaldības policijas budžeta līdzekļiem.

Latvijā

Konkursā uz apvienotā Latvijas Sabiedriskā medija (LSM) valdes locekļu amatiem ir pieteikušies ļoti spēcīgi kandidāti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklāja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Svarīgākais