Cēsīs meklēs skaistāko gaisa dārzu un labāko sētnieku

© publicitātes

Lai veicinātu iedzīvotājus iesaistīties skaistākas pilsētvides veidošanā, popularizētu labāko pieredzi, kā arī, lai noskaidrotu skaistākā gaida dārza (balkoni, lodžijas, augu trauki) īpašnieku vai apsaimniekotāju, Cēsu novada pašvaldība, kā katru gadu, rīko konkursu „Par skaistāko gaisa dārzu”. Tāpat tiek rīkots arī tradicionālais konkurss „Labākais sētnieks”.

Konkursa mērķis ir radīt interesi Cēsu novada iedzīvotājos un motivēt tos piedalīties novada sakopšanā, atspoguļojot plašsaziņas līdzekļos, publicējot konkursa gaitu un rezultātus.

Konkursā aicināti piedalīties Cēsu pilsētas un Vaives pagasta iedzīvotāji, uzņēmumi, ražošanas teritorijas, sabiedriskās ēkas. Godalgotās vietas tiks atzīmētas vairākās kategorijās:

- privātmājas,

- viensētas,

- pašvaldības teritorijas,

- daudzdzīvokļu mājas,

- tažošanas objekti, uzņēmumi, sabiedriskās ēkas.

Godalgu saņems arī „vērīgais skatītājs”, kurš būs ieteicis citu īpašumu, kas konkursa noslēgumā saņems godalgu.

Konkursā tiks vērtēta galvenokārt izveidotāju izdoma, mazāk finansiālais ieguldījums.

Savukārt konkursā „Labākais sētnieks” iedzīvotāji aicināti novērtēt to cilvēku darbu, kas ikdienu rūpējas par Cēsu novada tīrību un ieteikt viņus apbalvošanai.

Konkursa beigu termiņš ir 25. jūlijs, pieteikumi jāiesniedz mutiski( pa tālruņiem 64161800; 64127538), rakstiski vai elektroniski Cēsu novada pašvaldībā, Komunālajā nodaļā Raunas ielā 4, vai iedzīvotāju apkalpošanas centrā Bērzaines ielā 5, Cēsīs. Saņemto pieteikumu apkopošanas un izvērtēšanas termiņš ir 1. augusts, bet 5. augustā paredzēta uzvarētāju apbalvošana.

Latvijā

Šī karstā vasara un temperatūras rekordi ir veicinājuši arī citus rekordus - tā kā ūdeni un citus šķidrumus esam dzēruši vairāk, tad arī pārstrādei nodotā iepakojuma skaits ir rekordliels - gandrīz divi miljoni vienību dienā. Taromātu apsaimniekotāji norāda arī uz vairākiem jaunumiem - maksu par nodoto taru varēs saņemt arī bankas kontā, bet pudeles tagad ir ar īpaši piestiprinātiem korķīšiem, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Svarīgākais