Santa Klauss atklās savu rezidenci Rīgā

© F64

Rīgā pilnā sparā rit Pasaules Galvenā Santa Klausa mājas celtniecība pēc viņa Lapzemes mājas parauga.

Santa Klauss uz savas rezidences atklāšanu ieradīsies jau šīs nedēļas beigās - 28.novembrī plkst.16:00. Santa Klausa rezidence tiek būvēta modes un izklaides centrā "Rīga Plaza".

Kā pastāstīja Rūķi, kuri strādā pie mājas būves, celtne būs desmit metrus augsta. Tajā atradīsies Santa Klausa tronis, kurā sēžot viņš tiksies ar bērniem un lasīs saņemtās vēstules. Mājā tiks novietotas gadsmitiem vecas grāmatas no Santa Klausa bibliotēkas.

Tā kā Santa Klausam nav iespējas uzturēties savā rezidencē pastāvīgi, jo jāapciemo bērni visā pasaulē, šeit darbosies viņa ieceltie palīgi - Rūķi jeb Elfi, kā viņus dēvē Lapzemē. Rūķi pieskatīs māju, veiks nepieciešamos rituālus, lai saglabātu burvju gaisotni un, protams, pieņems bērnu vēstules adresētas Santa Klausam.

Pasaules Galvenais Santa Klauss Latviju par savas Rezidences zemi ir izvēlējies tāpēc, ka viņš jau šeit ir ciemojies daudzas reizes, viņam tuvs ir Latvijas klimats, kas daudz neatšķiras no Lapzemes, te mīt daudz viņa palīgu, kas dara labus darbus, un te pirms 500 gadiem tika uzstādīta pirmā egle Eiropā.

Par godu atklāšanai 28.novembrī no plkst.14 būs svētku koncerts un šaha turnīrs bērniem.

Pasaules Galvenais Santa Klauss Latvijā viesosies divas dienas - 27. un 28.novembrī.

Svarīgākais