Rīgā sāk pieslēgt apkuri

Rīgā sākta apkures pieslēgšana - kopumā tā patlaban pieslēgta 102 objektiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Lielākoties šo objektu vidū ir bērnudārzi, skolas, slimnīcas u.tml. - kopumā 75. Tāpat apkure pieslēgta 19 dzīvojamām ēkām un astoņiem nedzīvojamiem namiem.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad tendence ir līdzīga - arī pērn septembra beigās apkurei tika pieslēgtas atsevišķas ēkas. Parasti intensīvāka apkures pieslēgšana notiek oktobra vidū un beigās.

RS pārstāve prognozēja, ka turpmākajās nedēļās situācija būs līdzīga kā pērn - ēkas pamazām tiks pieslēgtas un no oktobra vidus, kad parasti kļūst vēsāks un ir neomulīgi arī telpās, tas notiks intensīvāk.

Kā teica Rence, agrāk apkure tika pieslēgta, ja vidējā diennakts temperatūra trīs dienas pēc kārtas bija zemāka par plus astoņiem grādiem, bet tagad šis nosacījums vairs nav spēkā un viss ir atkarīgs no nama īpašnieka vai apsaimniekotāja, kuram jāizsaka attiecīgs lūgums RS. Iedzīvotājiem, kas vēlas, lai tiek pieslēgta apkure, jāvēršas pie apsaimniekotāja. Šāda vēlme jāizsaka vairāk nekā 50% iedzīvotāju.

Pēc Rences teiktā, patlaban, salīdzinot ar septembra vidu, rīdzinieku parādu apjoms ir nedaudz samazinājies un tas ir apmēram 3,7 miljoni latu. Dati uz septembra vidu liecināja par parādiem 4,2 miljonu latu apmērā.

Kā ziņots, 2009./2010.gada apkures sezona bijusi viena no garākajām un aukstākajām RS vēsturē. Tā ilga 201 dienu, un vidējā āra gaisa temperatūra bija mīnus 0,3 grādi. Siltumenerģijas patēriņš 2009./2010.gada sezonā pieauga vidēji par 12,5%, salīdzinot ar iepriekšējo apkures sezonu, bet tarifs bija vidēji par 32% mazāks nekā iepriekšējā sezonā. Šajā apkures sezonā RS siltumenerģijas tarifs bijis viens no zemākajiem Latvijā.

RS piegādā siltumenerģiju 5189 dzīvojamām un 2200 nedzīvojamām ēkām.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais