Rīgas zodārza jauno tapīrēnu sauks par Olīvi

Noslēdzoties vārdu došanas konkursam, par labāko no ieteiktajiem vārdiem augustā Rīgas Zooloģiskajā dārzā dzimušajam tapīra mazulim izvēlēts Olīve, aģentūra LETA uzzināja Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Kopumā konkursā tika iesniegti 272 vārdu varianti mazajam svītraini plankumainajam mazulim.

Piedāvāt savu vārdu tapīru mazulim varēja ikviens akcijas "Svītrainās dienas" apmeklētājs, iemetot īpašā kastītē pie tapīru aploka savu ieteikumu. Konkursa žūrija no visiem ieteikumiem par labāko atzina zoodārza apmeklētājas Renātes ieteikumu, tapīru bērnam piešķirot vārdu Olīve.

Kā ziņots, naktī uz 12.augustu Rīgas Zooloģiskajā dārzā nāca pasaulē tapīru mazulis, kurš jau pirmajā dienā priecēja gan zvērudārza apmeklētājus, gan dzīvnieku kopējus.

Tapīru mazuļi piedzimst brūnā maskēšanās kažokā ar gaišām svītrām un plankumiem. Mazulis pēc piedzimšanas bija aptuveni piecus kilogramus smags.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais